Tron (TRX) stijgt 11% in aanloop naar mainnet lancering

226

De prijs van Tron (TRX) liet vandaag een dubbelcijferige prijsstijging zien, nu het project nog maar tien dagen verwijderd is van de officiële ‘mainnet launch’.

De TRX token begon maandag met een koers van $0,0685 op Bitfinex, waarna het in een stijgende lijn voorbij de $0,08 trok. Op een zeker moment was de prijs $0,084, alhoewel deze daarna weer iets zakte.

Op het moment wordt Tron verhandeld voor ongeveer $0,0811, wat een stijging betekent van 11% in een enkele dag. Dit houdt in dat de market cap steeg naar $5,4 miljard. Door de prijsstijging beklom Tron ook de market cap ranking, waardoor het nu IOTA gepasseerd heeft en op een negende plek uitkomt.

Opmerkelijk is dat TRX de enige top-10 cryptocurrency is die afgelopen week een positieve prijsverandering heeft doorgemaakt. Alle andere coins uit de top-10 leden verlies.

De stijging van Tron lijkt gerelateerd aan hoge handelsvolumes op Zuid-Koreaanse exchanges, welke een kleine ‘premium’ bovenop de prijs hanteren in vergelijking met andere exchange platforms. Momenteel zijn de TRX/KRW markten op Upbit en Bithumb goed voor 43% van de $811 miljoen in dagelijks volume.

Interessant is dat Bitcoin Tron’s grootste non-fiat ‘trading pair’ is, terwijl TRX draait op de Ethereum blockchain.

Tron mainnet launch is op 31 mei

De exacte trigger voor de koersstijging van Tron is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt gerelateerd aan de lancering van Tron’s mainnet.

Op 31 mei is het de bedoeling dat TRX, welke nu nog een ERC-20 token is, op het eigen netwerk van Tron gaat draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws