Timo Bult Timo Bult
18/01/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:41

TRON (TRX) werkt mogelijk aan Zk-SNARK's implementatie voor meer privacy

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON (TRX) werkt mogelijk aan Zk-SNARK's implementatie voor meer privacy

Foto: Morrowind/Shutterstock

TRON (TRX) is naar verluidt van plan om zogenaamde “zero-knowledge” privacy features toe te voegen aan zijn netwerk. Hiermee kan meer privacy worden geboden binnen smart contracts met behulp van bestaande technologie. Dit blijkt uit een blogartikel van het TRONZ-team dat op 17 januari werd gepubliceerd.
TRONZ is een initiatief van ontwikkelaars dat tracht zogenaamde Zk-SNARK’s aan TRON toe te voegen. Dit protocol zorgt er onder andere voor dat bijvoorbeeld persoonlijke data onderdeel kunnen zijn van smart contracts zonder dat deze gegevens publiekelijk worden gepubliceerd. Ook is het doel om Multi-Party Computation (MPC) technologie te integreren op de TRON blockchain. Het team legt in het blogartikel uit wat MPC precies is:

MPC (Multi-Party Computation) is een technologie waarmee verschillende partijen met privé-invoer een gezamenlijke berekening van hun ingevoerde gegevens kunnen uitvoeren zonder deze aan elkaar bekend te maken om de data en privacy te kunnen beschermen.

Zk-SNARK’s is de technologie waar privacy-cryptocurrency zcash (ZEC) gebruik van maakt. TRONZ stelt dat zijn implementatie van het protocol het “meest efficiënte privacy protocol in de wereld” is. Opvallend is echter dat op de GitHub-pagina van TRON verschillende repositories te vinden zijn die een op een gekopieerd zijn van Zcash, zo viel Andrey Shevchenko van Cointelegraph op. Hij schrijft:

De code voor de MPC is ook rechtstreeks overgenomen van Zcash. Het lijkt erop dat de enige wijzigingen die door het TRON-team zijn aangebracht, in het read me-bestand staan, zonder structurele wijzigingen in de hoofdtak, behalve die door het Zcash-team zelf in 2018.

Gezien het feit dat TRONZ zelf geen technische details heeft vrijgegeven over zijn versie van het privacy-protocol blijft het afwachten hoe het er precies uit zal gaan zien en wanneer het gelanceerd zal worden.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement