Rico Engelbarts
05/05/2019 06:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2019 06:15

TRON ziet groei in aantal gebruikers, publieke adressen en dApps

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON_ziet_groei_in_aantal_gebruikers_publieke_adressen_en_dapps

Foto: Morrowind/Shutterstock

TRON (TRX) lijkt maar te blijven groeien. Het dApp (gedecentraliseerde applicaties) platform komt langzaam in de buurt van EOS en Ethereum, en het aantal dagelijkse gebruikers blijft maar toenemen. Het project werd daarnaast ook op de Chinese ranglijst hoog gewaardeerd.
Met de overnamen van BitTorrent en projecten als Project Atlas en TronChat zit het met innovatie bij TRON wel goed. TRON en zijn CEO Justin Sun zijn constant bezig om ecosysteem verder uit te breiden om zo een verdere groei zeker te kunnen stellen.
Met de positieve ontwikkelingen op het platform stijgt het aantal dagelijkse gebruikers hard. Met de ruim 400 dApps beschikbaar op TRON, wist het op 30 april zo’n 88.000 gebruikers aan te trekken. En daarmee valt het aantal gebruikers dat Ethereum wist aan te trekken in het niet.


Qua marktkapitalisatie blijft TRON (TRX) echter nog achter. Op dit moment staat het op de 11e plek, en valt het dus net buiten de top 10. EOS, een concurrent, staat op plek zes met Ethereum als grootste altcoin. Met de constante ontwikkeling is het echter zeer goed mogelijk dat TRON binnenkort de top tien binnenwandelt en EOS inhaalt.
Het Chinese Ministerie van Industrie en Technologische Ontwikkelingen ziet deze innoverende kracht en groei van TRON ook. Elke maand geeft het een ranglijst uit waarop alle crypto-projecten staan gerangschikt op basis van de technologie, creativiteit en toepasbaarheid. Op de meest recente uitgave eindigde het op de tweede plek achter EOS, maar interessant genoeg boven Ethereum.


Dankzij het delegated Proof-of-Stake protocol is TRON daarnaast zeer efficiënt en heeft het betere mogelijkheden om op te schalen. Volgens het protocol worden er TRON Super Representatives verkozen door de netwerkdeelnemers. Deze verkozen representatives zorgen ervoor dat het TRON-protocol goed wordt uitgevoerd waardoor er geen miners meer nodig zijn die heel veel energie verbruiken. Op dat vlak zit het dus ook wel snor met TRON.
Kortom, TRON is een project dat maar blijft groeien. Dankzij de groei op het gebied van aantal dApps, dagelijkse gebruikers en publieke adressen zal TRON vroeg of laat de top tien binnenkomen en wellicht EOS inhalen. Om bij Ethereum in de buurt te komen heeft het project echter nog een lange weg te gaan. De toekomst ziet er echter goed uit aangezien TRON op een paar fundamentele vlakken al ver boven Ethereum en EOS staat.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie