Thom Derks Thom Derks
10/11/2022 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 20:00

Twitter registreert zich officieel als betaalbedrijf

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

Het Twitter-tijdperk van Elon Musk is begonnen. De eerste grote verandering die de succesvolle zakenman doorvoerde is de introductie van een abonnement. Voor 8 dollar per maand kunnen gebruikers zichzelf laten verifiëren, wat onder andere het spam-probleem moet aanpakken. De volgende opvallende ‘move’ is de registratie van Twitter als betaalbedrijf.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Twitter en betalingen

De volgende belangrijke stap die Musk voor Twitter in gedachten heeft, lijkt de transformatie van het social media platform in een betaalbedrijf te zijn. Met de enorme gebruikersbase is Twitter natuurlijk een ideaal platform om ook als een soort digitale bank te fungeren. Het heeft al een krachtig netwerk aan gebruikers, wat het toevoegen van betaalmogelijkheden een no-brainer maakt.

John Paul Koning meldt dat Twitter zich enkele dagen geleden registreerde als betaalbedrijf bij het Amerikaanse FinCEN. Dit zou Twitter de mogelijkheid geven om fondsen te beheren en betalingen te verwerken voor klanten.

In principe is er nog geen melding gemaakt over de implementatie van crypto. Dat komt mogelijk later als Twitter daadwerkelijk toestemming krijgt om zich als betaalbedrijf op de markt te begeven. Tot die tijd blijft het dus speculeren over de implementatie van dogecoin of bitcoin via het Lightning Network.

Advertentie

“Musk pump” is voorbij

In eerste instantie schoot de dogecoin koers als een raket omhoog, nadat Musk het platform eind oktober overnam. Tot nu toe is er echter nog weinig gebeurd op het gebied van crypto en lijkt Musk zijn focus te hebben op belangrijkere zaken.

Twitter zou bijvoorbeeld werken aan een eigen crypto-wallet, maar ook de ontwikkeling daarvan is tijdelijk stopgezet. In die zin lijkt het optimisme over de combinatie van crypto en Twitter weer even in de koelkast te moeten.

Op 1 november twitterde Musk nog wel een plaatje van zijn Shiba Inu hond met een Twitter-shirt aan. De Shiba Inu is natuurlijk het logo van dogecoin, dus in die zin hint Musk hier wel op de mogelijke integratie van dogecoin in het platform.

 

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie