Timo Bult Timo Bult
11/04/2024 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 09:34

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt

Uniswap-UNI
icon-altcoins
Altcoin nieuws
UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Na Ripple (XRP) is het nu Uniswap dat in de problemen lijkt te komen als gevolg van de strenger wordende wet- en regelgeving in de Verenigde Staten. Uniswap Labs, de organisatie achter een van de meest prominente decentralized finance (DeFi) platforms, heeft een Wells Notice ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit signaal van de SEC wijst op mogelijke handhavingsacties tegen het bedrijf.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uniswap ‘klaar om te vechten’, verwacht jarenlange strijd

Volgens een tweet Hayden Adams, de oprichter van Uniswap, laat hij weten dat hij niet verrast is door de ontwikkeling, maar wel “geërgerd, teleurgesteld en klaar om te vechten.”

“Deze strijd zal jaren duren en kan zelfs gevoerd worden tot aan het Hooggerechtshof, en de toekomst van de financiële technologie en onze sector staat op het spel. Als we samen staan, kunnen we winnen. Ik denk dat vrijheid het waard is om voor te vechten. Ik denk dat DeFi het waard is om voor te vechten.”

Een Wells Notice is een voorbereidende stap die aangeeft dat de SEC van plan is om handhavingsacties te ondernemen tegen projecten waarvan zij vermoedt dat ze de wet overtreden. Dit document is nog geen formele aanklacht of regelgevende handhavingsactie.

Uniswap heeft volgens de SEC de effectenwetgeving in de VS overtreden. Uniswap is een gedecentraliseerde exchange waarop allerlei tokens verhandeld kunnen worden. Volgens de SEC zijn veel van deze tokens effecten, waardoor ze officieel geregistreerd zouden moeten worden bij de SEC en Uniswap dus in overtreding is.

In het verleden ontving ook Ripple een Wells Notice waarna het werd aangeklaagd. Dat had destijds grote gevolgen voor XRP, dat onmiddellijke van verschillende grote crypto exchanges werd gehaald. Ripple voerde de afgelopen jaren strijd tegen de SEC. De toezichthouder klaagde het bedrijf aan omdat XRP een investeringscontract zou zijn waardoor Ripple en zijn oprichters de wet hebben overtreden. Het bedrijf wist de zaak voor het grootste gedeelte te winnen.

Advertentie

Impact op de Markt en Reactie van Uniswap

Als direct gevolg van deze aankondiging is de prijs van UNI, de cryptocurrency van het Uniswap-platform, binnen 24 uur met 16 procent gedaald tot $9,42.

De UNI koers begon direct na het nieuws te dalen. - Bron: CoinMarketCap.
De UNI koers begon direct na het nieuws te dalen. – Bron: CoinMarketCap.

De aankondiging heeft ook aanzienlijke marktbewegingen veroorzaakt. Volgens gegevens van Lookonchain, ingezien door Wu Blockchain, hebben drie grote spelers, ook wel ‘whales’ genoemd, gezamenlijk 2,03 miljoen UNI-tokens verkocht, wat neerkomt op ongeveer $20 miljoen op dat moment.  Deze verkoopgolf resulteerde in een prijsdaling van de UNI-token met ongeveer 17%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie