Roan Egberts Roan Egberts
15/12/2023 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 14:31

Van $1.000 naar $100.000: crypto trader behaalt megawinst met memecoin

Solana-SOL Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Van $1.000 naar $100.000: crypto trader behaalt megawinst met memecoin

Foto: Anastasiia Cherniavskaia/Shutterstock

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken op de crypto markten, tokens met een hond als symbool die voor gigantische stijgingen zorgen. Bekende zijn dogecoin (DOGE) of shiba inu (SHIB) die populair zijn geworden door virale internetmemes en sociale mediahypes. Zo ook dogwifhat (WIF), een memecoin gebouwd op het solana (SOL) netwerk, waarbij één handelaar $1.000 omzette in ruim $100.000.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Memecoin Dogwifhat levert enorme winst op

Dogwifhat (WIF), een memecoin met als symbool een hond met een hoed, werd eind november gelanceerd op de DeFi-markten van de Solana blockchain.

Crypto liefhebber Blockgraze, wiens echte naam onbekend is, investeerde vlak na de lancering voor $1.000 in deze memecoin. In een bericht op X, voorheen twitter, liet hij weten dat hij de hond met de hoed erg grappig vind en dat hij daarom heeft besloten om erin te investeren.

Inmiddels heeft hij laten weten dat hij 25.000 dollar aan winst heeft gerealiseerd door het op zijn bank account te zetten. Ook geeft hij aan in het bericht dat de overgebleven investering een waarde heeft van ongeveer $130.000.

Advertentie

Blockgraze waarschuwt voor riskante crypto investeringen

Ondanks de gerealiseerde en ongerealiseerde winsten van Blockgraze, waarschuwt hij om te investeren in nieuwe memecoins. Hij geeft aan dat het echt een gok is, waarbij iedereen een cryptocurrency kan lanceren waarvan de hoop is dat de token veel waarde krijgt. Een 100x stijging is meer geluk dan wijsheid, aldus Blockgraze.

Wel is hij van mening dat memes met betrekking op het shiba inu-hondenras, neiging hebben om in waarde te stijgen en soms zelf te blijven bestaan. Het geheim van Blockgraze? Je moet soms een idioot te zijn, zei Blockgraze, waarin hij ook aangaf dat hij waarschijnlijk meerdere keren had moeten verkopen, maar was geobsedeerd door de hoed die de hond had.

Meer lezen over memecoins op het Solana netwerk? Recent steeg de memecoin BONK enorm na een notering op Coinbase.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie