Kevin Schijven Kevin Schijven
26/08/2021 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 17:44

VeChain (VET) onthult nieuwe blockchain dienst die bedrijven helpt met het rapporteren van CO2-uitstoot

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain (VET) onthult nieuwe blockchain dienst die bedrijven helpt met het rapporteren van CO2-uitstoot

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

VeChain (VET), een blockchain-netwerk gericht op toeleveringsketens, gaat een nieuwe dienst oprichten die bedrijven moet helpen bij het rapporteren van hun CO2-uitstoot. Dat kondigt het supply chain management platform op 24 augustus aan middels een persbericht.

VeChain gaat blockchain-technologie combineren met een zogeheten software-as-a-service (SaaS) model. Deze dienst, genaamd Digital Carbon Footprint SaaS Service, “biedt een uitgebreid en schaalbaar platform voor elke onderneming om hun CO2-reductie-initiatieven in de hele keten beter te kunnen berekenen, volgen en rapporteren.”

Met behulp van de transparante aard blockchain-technologie kunnen gegevens over de uitstoot onafhankelijk worden geverifieerd. Er is momenteel veel wantrouwen over dit soort data, meldt het persbericht, en publieke blockchains zijn een “elegante oplossing” voor dit probleem. Alexandre Gellert Paris van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), ook bekend als het klimaatverdrag, zegt:

“Blockchain kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid en transparantie van belanghebbenden en kan helpen om vertrouwen en verdere innovatieve oplossingen te brengen in de strijd tegen klimaatverandering.”

De nieuwe dienst is vooral gericht op China. Het land is momenteel verantwoordelijk voor bijna 30% van de totale uitstoot van CO2 in de wereld. China wil dit terugdringen en hun netto emissie tot nul terugbrengen tegen 2060 en niet later dan 2030 pieken. Het recente harde optreden tegen de bitcoin-mining industrie in het land was wellicht hier onderdeel van, al lijkt dat vooral met de aankomende digitale yuan/renminbi te maken te hebben.

De VET koers steeg enorm hard omhoog dit jaar en bereikte een all-time high (ATH) van $0,28 op 19 april, zo’n vier maanden geleden. Vervolgens daalde de koers echter hard omlaag en kwam op 21 juli op een dieptepunt van $0,057 uit. Sindsdien is de koers weer flink aan het stijgen en komt vandaag op $0,12 uit, dat is echter alsnog bijna 60% onder de ATH.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie