Sander van Rijn Sander van Rijn
20/09/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 08:00

Veel crypto gestolen na aanval op Ethereum gebaseerd project

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Veel crypto buitgemaakt na aanval op Ethereum gebaseerd project

Foto: New Africa/Shutterstock

Het gedecentraliseerde financieringsprotocol Balancer, dat gebaseerd is op het Ethereum-netwerk, waarschuwde zijn gemeenschap recentelijk voor een aanval op zijn frontend. Deze aanval heeft geleid tot de diefstal van maar liefst $238.000 aan cryptocurrency. Het incident is voor Balancer de tweede aanval in ongeveer een maand tijd.

Balancer bracht zijn gemeenschap op 19 september om 23:49 uur UTC op de hoogte via X (Twitter). Gebruikers ontvingen een dringende aanbeveling om voorlopig geen interactie te hebben met de gebruikersinterface van Balancer.

De aanval op Balancer resulteerde volgens een schatting van het blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield, in het verlies van meer dan $238.000 aan crypto. Sommige gebruikers meldden dat ze werden gevraagd om een kwaadaardig contract goed te keuren. Dit resulteerde in het legen van hun wallets en leidde tot grote bezorgdheid binnen de gemeenschap en onder crypto-investeerders.

Het Balancer-team onderzoekt momenteel de details van de aanval. Er is op dit moment nog geen verklaring vrijgegeven over de impact op de gebruikersfondsen. Desondanks heeft een medewerker van Balancer bevestigd dat de kluis van het bedrijf onaangetast is gebleven en 100% in orde is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Op Ethereum gebaseerde Balancer blijft doelwit

Dit incident komt slechts een maand na een eerdere aanval waarbij Balancer naar verwachting miljoenen verloor. Deze opeenvolgende aanvallen benadrukken de voortdurende uitdagingen waarmee DeFi-platforms worden geconfronteerd met betrekking tot beveiliging en veiligheid.

Balancer heeft een aanzienlijke inspanning geleverd om zijn beveiligingsmaatregelen te versterken. Het bedrijf heeft in 2021 een bug-bounty programma van $2 miljoen gelanceerd. Dit programma beloont hackers voor het vinden van softwarefouten, waardoor de beveiliging wordt versterkt. Ondanks deze inspanningen blijven DeFi-protocollen zoals Balancer aantrekkelijke doelen voor hackers.

In de nasleep van deze aanval adviseren experts en de Balancer-gemeenschap nadrukkelijk om geen interactie te hebben met de Balancer-website. Het bedrijf blijft zich inzetten om de integriteit van zijn platform te waarborgen. Het zal naar verwachting nauw samenwerken met de gemeenschap om de nodige maatregelen te nemen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie