Timo Bult Timo Bult
16/02/2021 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2021 10:48

Verge (XVG) transacties van de afgelopen 200 dagen "verdampt," wat is hier aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verge (XVG) transacties van de afgelopen 200 dagen verdampt, wat is hier aan de hand

De privacy-cryptocurrency Verge (XVG) is getroffen door een zogenaamde blockchain reorganization. Het is niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren maar geruchten doen de ronde dat het om een bewuste aanval gaat. Door de aanval zijn een groot deel van de transacties tot juli 2020 verdwenen van de blockchain.
Antoine Le Calvez was een van de eerste die het opviel dat er een enorme block reorganisatie heeft plaatsgevonden. Hij schreef op Twitter:

“Het lijkt erop dat $XVG (Verge) een enorme reorganisatie van meer dan 560k blokken heeft doorgemaakt.”


Een reorganisatie van blocks, of reorg, is een automatisch mechanisme in proof-of-work (PoW) netwerken als oplossing voor blocks die tegelijk worden gemined. In een aanval kunnen miners met 51% van de rekenkracht echter misbruik maken van dit mechanisme. Zij kunnen stiekem blocks blijven minen zonder deze met de rest van het netwerk te delen.
Aangezien zij 51% van de rekenkracht van het netwerk hebben, zal deze geheime ketting van blokken met transactiedata sneller gemined worden dan de publieke keten. Zodra de aanvallers een lange geheime chain hebben, publiceren zij deze met de rest van het netwerk. En aangezien hun chain langer is dan de originele, wordt de chain van de slechteriken aangenomen als de enige echte chain. De aanvallers kunnen op deze manier XVG twee keer uitgeven en dus twee keer verkopen.
Verge is dus getroffen door zo’n aanval. De aanval is “de diepste reorg ooit voor een top 100 cryptocurrency,” aldus Lucas Nuzzi van Coin Metrics:

“De transactiegeschiedenis van $XVG in de afgelopen 200 dagen is zojuist verdwenen.

Dit is waarschijnlijk de diepste reorganisatie die ooit heeft plaatsgevonden in een “top 100″ cryptocurrency.”


Of de blockchain te redden valt blijft op dit moment afwachten. Hier en daar wordt geopperd dat het makkelijk te verhelpen is door de oude chain weer te herstellen en die van de aanvallers af te wijzen. Voor vele XVG bezitters is het een pijnlijke gebeurtenis. “Duizenden balansen zijn simpelweg verdampt:”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie