Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2021 06:11

Verzoek voor motie tot interventie goedgekeurd in Ripple (XRP) rechtszaak, wat is de volgende stap?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verzoek_voor_motie_tot_interventie_goedgekeurd_in_Ripple_(XRP)_rechtszaak,_wat_is_de_volgende_stap

Advocaat en Ripple (XRP) fan John E. Deaton diende enkele weken geleden een verzoek voor “een motie tot interventie” in bij de rechtbank omtrent de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple.

Ripple wordt in deze zaak aangeklaagd door de SEC voor de illegale verkoop van effecten met XRP. Deaton wil in de zaak opkomen voor de belangen van XRP houders, die benadeeld worden door de lopende zaak. In eerste instantie werd het verzoek afgewezen, maar Deaton behield de mogelijkheid om het opnieuw te proberen.

Dat heeft hij afgelopen week gedaan, en op 29 maart heeft de rechter zijn verzoek goedgekeurd. Houd er rekening mee dat het verzoek om een motie tot interventie in te dienen is goedgekeurd, niet de motie zelf. Deaton krijgt tot 19 april om zijn motie in te dienen. Vervolgens krijgen de eiser en de gedaagde de mogelijkheid om hun aanvullingen in te dienen tot 3 mei en hun antwoorden daarop tot 17 mei.

De SEC en Ripple dienden op 26 maart nog hun reacties in op het verzoek. De SEC was van mening dat een dergelijke interventie in de zaak “een lawine zal creëren van claims” en daarmee “onnodige vertraging, complexiteit en verwarring” in de rechtszaak zal brengen.

Deaton beweerde gisteren nog dat de brief van de SEC de “meest misleidende brief is die ik ooit heb gelezen, ingediend bij een rechtbank.” De SEC zegt dat de grootste motivator voor de motie tot interventie het behalen van winst is. Door XRP weer te noteren op beurzen zou de XRP namelijk wellicht verkocht kunnen worden tegen hogere prijzen. Deaton ontkent dat dit zijn bedoeling is.

Het beruchte ‘XRP Army’ onthaalt het nieuws onmiddellijk als een overwinning, maar het gaat hier vooralsnog maar om een zeer kleine stap. De zaak zal uiteindelijk gaan of XRP als een effect onder Amerikaanse wetgeving wordt bestempeld. Als dit gebeurd, dan zal dit hoe dan ook een grote klap zijn voor het bedrijf en de XRP cryptocurrency.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie