Rico Engelbarts
26/05/2018 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2018 09:58

De VN's UNOPS gaat samenwerking aan met IOTA

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VN_UNOPS_gaat_samenwerking_aan_met_IOTA

Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

UNOPS, een dienst en technisch adviesorgaan van de Verenigde Naties (VN), en cryptocurrency project IOTA hebben een partnership aangekondigd die beoogt UNOPS te helpen om gebruik te maken van IOTA’s open-source gedistribueerde leder en de bijbehorende Tangle technologie. Dit om processen binnen de UNOPS te verbeteren en tussenpersonen te elimineren.
Yoshiyuki Yamamoto, UNOPS adviseur omtrent blockchain technologie, zei:

We delen een visie waarbij machines, apparaten, sensoren en mensen met elkaar in verbinding staan en met elkaar communiceren – het is de wereld van ‘Industry 4.0’. Door gebruik te maken van technologie die simultane processen bewerkstelligt zonder de noodzaak van tussenpersonen zal ons in staat stellen onze missie als organisatie voor te zetten.

Onderdeel van UNOPS’ interesse in IOTA is de open technologie die blockchain aandrijft, wat communicatie en knelpunten in de supply chain ten goede komt. UNOPS, die zich mondiaal inzet voor de VN’s humanitaire projecten, werkt aan de hand van strikte standaarden omtrent verantwoordelijkheden. Hier kan IOTA’s transparante ledger verbetering en gemak brengen.
IOTA implementeert ‘Directed Acyclic Graphs’ (DAGs), ook bekend als Tangle, dat werkt als een zogeheten ‘mesh-netwerk’. Het netwerk is minder bron-intensief en is beter te schalen dan de traditionele protocollen omdat het netwerk niet afhankelijk is van de volledigheid van elke ‘node’.
De IOTA (MIOTA) prijs is de afgelopen dagen gestaag afgenomen, wat in lijn ligt met de hele markt. In de laatste 24 uur is de waarde gedaald met 2,65% naar $1,50, maar toegenomen met 2,84% ten opzichte van Bitcoin in hetzelfde tijdsbestek.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie