Dylan Laat Dylan Laat
24/06/2024 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 14:49

Waarom dalen PEPE, floki en dogwifhat harder dan bitcoin?

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB FLOKI-FLOKI Pepe-PEPE more-coins-icon
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?

Foto: CoinMarketCap

De cryptomarkt heeft de afgelopen 24 uur een aanzienlijke daling voor de kiezen gekregen, waarbij bitcoin (BTC) en populaire memecoins flink in waarde zijn gedaald. De memecoins dalen echter veel harder dan de bitcoin koers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoins zoals PEPE en FLOKI dalen harder dan BTC

In de recente marktbeweging is een opvallend patroon zichtbaar: memecoins presteren beduidend slechter dan bitcoin. Terwijl de grootste cryptocurrency een daling van 4,5 procent noteerde, zakten populaire memecoins als floki (FLOKI), PEPE (PEPE) en shiba inu (SHIB) respectievelijk 7,9, 7,2 en 6,8 procent. Ook andere coins als dogwifhat (WIF) en BRETT gingen hard onderuit.

Ook memecoin BRETT daalde hard over de afgelopen 24 uur.
Ook memecoin BRETT daalde hard over de afgelopen 24 uur.

Deze grotere prijsschommelingen zijn kenmerkend voor memecoins. Hun kleinere marktkapitalisatie en de speculatieve aard van de handel in deze zogenoemde meme-crypto maken ze gevoeliger voor marktsentiment. Bovendien hebben memecoins vaak minder onderliggende waarde of praktisch nut in vergelijking met gevestigde cryptocurrencies, wat bijdraagt aan hun verhoogde volatiliteit.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat verschillende memecoins keihard konden stijgen. De reden: de bekende trader Roaring Kitty maakte zijn terugkeer op YouTube. Dit toont nog maar eens aan dat memecoins soms door onverwachte redenen hard kunnen stijgen (en dus ook hard kunnen dalen).

Advertentie

Bitcoin moet de leiding pakken

De Nederlandse crypto-analist Daan Crypto deelde zijn inzichten over de huidige marktdynamiek op het socialmediaplatform X. Hij merkt op dat altcoins, waaronder memecoins, sterk reageren op elke neerwaartse beweging van bitcoin. Voor een duurzame stijging van de markt is het volgens hem cruciaal dat bitcoin de leiding neemt en de neerwaartse trend doorbreekt.

“Het punt is dat, om daadwerkelijk een stijging te kunnen volhouden, we BTC nodig hebben om de koersdaling te leiden en te stoppen.”

Daan Crypto wijst ook op de mogelijke invloed van nieuws rond Mt. Gox, een failliete bitcoin exchange, op de recente verkoopdruk. Dit zou de aanhoudende daling van de afgelopen weken kunnen verklaren, ondanks de positieve ontwikkelingen in traditionele financiële markten.

Wat betreft de toekomst verwacht de analist een snelle beweging zodra de markt een bodem bereikt. Hij geeft toe dat deze correctie dieper gaat en langer duurt dan aanvankelijk verwacht. Volgens de Nederlander begint het wel langzaam tijd te worden voor investeerders om hun favoriete cryptocurrencies weer in de gaten te houden:

“Ik denk dat het tijd is om echt op je favoriete crypto te gaan letten, als je dat niet al deed.”

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie