Timo Bult Timo Bult
16/01/2022 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2022 15:33

Waarom de cardano prijs vandaag zo hard steeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom de cardano prijs vandaag zo hard steeg

Foto: AdriaVidal / Shutterstock.com

De cryptomarkt kleurde vandaag weer overwegend groen, maar binnen de top 10 zien we een crypto er met kop en schouders bovenuit steken. Cardano (ADA) steeg de afgelopen 24 uur namelijk met ongeveer 10% in waarde. Waar komt deze relatief snelle stijging vandaan? Het lijkt alles te maken te hebben met de lancering van de gedecentraliseerde exchange SundaeSwap.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano ecosysteem komt langzaam op gang

Gisteravond maakte het team achter SundaeSwap Labs bekend dat de exchange op donderdag 20 januari zal lanceren. Het zal dan wel om de betaversie gaan. Die zou volledig functioneel moeten zijn. Het team stelt echter dat het platform in eerste instantie als beta zal draaien omdat het Cardano-netwerk zelf ook nog in ontwikkeling is:

“We lanceren met een Beta-label omdat, hoewel de smart contracts van de DEX volledig zijn gecontroleerd en de DEX aan alle industrienormen voor beveiliging zal voldoen, de implementatie van volledig gedecentraliseerd governance niet onmiddellijk mogelijk zal zijn vanwege de bestaande limieten voor de transactiegrootte op de Cardano-blockchain.”

Het gaat dus nog niet om een volledige lancering. Wel zullen handelaren de exchange kunnen gebruiken via het mainnet. Het team verwacht dat er een behoorlijke opstopping kan ontstaan gedurende de eerste weken waardoor orders uren, soms zelfs dagen kunnen duren.

Meedoen aan SundaeSwap ISO

Desalniettemin werd het nieuws dus positief ontvangen met de ADA prijs die opeens flink kon stijgen. SundaeSwap heeft net als andere DEX’en een eigen cryptocurrency. 5% van de totale voorraad zal worden uitgedeeld middels een zogenoemde Initial Stake-Pool Offering (ISO). Door je ADA bij een van de 30 uitgekozen stake pools te staken, kan je tussen 25 januari en 14 februari gratis SUNDAE ontvangen als staking rewards.

“Als je er zeker van wilt zijn dat je in aanmerking komt voor alle vijf ISO-beloningsrondes, moet je vóór 25 januari 21:45 UTC ADA hebben gestaked bij in aanmerking komende SPO’s. Je beloning wordt berekend op basis van de momentopname die op dat moment is gemaakt en op hetzelfde moment bij elke volgende epoch-grens.”

De lijst met in aanmerking komende stake pools vind je hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie