Wessel Kersting Wessel Kersting
06/12/2021 16:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:18

Waarom de pancakeswap prijs met 12% kon stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom de pancakeswap koers met 5% kon stijgen

Steeds meer coins uit de top 100 beginnen groen te kleuren, maar toch lijkt de correctie van gister vandaag doorgezet te worden. Een van de coins die vandaag in het rood begon, maar uiteindelijk toch in de plus stond is PancakeSwawp (CAKE). CAKE steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 12%. In de afgelopen zeven dagen ging het echter iets minder voorspoedig. De coin zakte in die periode met ongeveer 18% weg. 

Door de stijging staat de coin op de 52e plaats op basis van marktwaarde. Deze marktwaarde is op het moment van schrijven ongeveer $2,9 miljard. Het volume van de coin is met 63% gestegen ten opzichte van gister. De koers van CAKE lag tussen september en november vrijwel stil. Helaas viel de coin hierna in een neerwaarts trendkanaal.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is PancakeSwap? 

PancakeSwap is een Automated Market Maker, een Decentralized Finance (DeFi) applicatie, waarop gebruikers tokens en cryptocurrencies mee kunnen uitwisselen. Liquiditeit wordt in pools verzameld door andere gebruikers die hier hun coins stallen. In ruil hiervoor krijgen zij een vergoeding. 

Waarom stijgt PancakeSwap?

De stijging van PancakeSwap kan te maken hebben met het feit dat het project op Twitter heeft aangekondigd tokens geburned te hebben. Het project heeft in totaal bijna 7 miljoen tokens vernietigd. Een token burn zorgt ervoor dat er steeds minder coins in omloop zijn. Dit wil zeggen dat de vraag hetzelfde blijft of stijgt, maar het aanbod lager wordt. Dit zorgt voor een stijging in de koers. 

Advertentie

Technische analyse

CAKE is de afgelopen weken alleen maar aan het dalen. Onderweg naar beneden zijn een aantal belangrijke steunniveaus geraakt, waaronder de steun op $15,49. Zoals te zien is op de grafiek hieronder draaide de koers hier een aantal dagen omheen maar wist hier geen stand te houden. We zakte daarna snel door. Toch kwam er een korte bounce op $12,49. Hier was rond juni een steunniveau van gemaakt, echter was deze niet sterk. De steun op $11,16 lijkt voor nu wel stand te houden. De koers schoot hieronder, maar kwam er snel weer te boven. Nu zien we slechts enkele wicks die onder dit niveau hingen. Mocht de koers hier wel standhouden dan kunnen we weer naar boven kijken terug naar de $12,49.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie