Wessel Kersting Wessel Kersting
25/11/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2021 13:22

Waarom zcash (ZEC) de afgelopen week met 80% kon stijgen!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom zcash (ZEC) de afgelopen week met 80% kon stijgen!

Zcash (ZEC) had haar piek in drie jaar geleden in het begin van 2018. Hier werd het hoogste punt ooit bereikt op ongeveer $880. Dit was net na de piek van de bullrun die we zagen in 2017. Zcash maakte meer recent een 52-weekse piek van $319 in juli van dit jaar. ZEC’s koers daalde daarna heel hard richting de $85. Dit was echter ook voorlopig de bodem, de koers wist zich daarna toch te herstellen en is heel langzaam naar boven gekropen. Op het moment van schrijven is de prijs van ZEC alweer $270 per stuk. De coin maakte vandaag een stijging van bijna 10% door. Over de gehele week heeft Zcash nog beter gepresteerd. De coin steeg namelijk in de afgelopen 7 dagen met zo’n 80%. Het volume is daarnaast ook erg hoog en schommelde tussen de $500 miljoen en $2 miljard.

Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Waarom stijgt ZEC?

Natuurlijk is er ook het een en ander gebeurd bij Zcash om de stijging te veroorzaken. Het netwerk is bijvoorbeeld verschillende samenwerkingen aangegaan. Zo heeft het team onlangs aangekondigd Edge Wallet, een self-custody crypto exchange en beveiligingsplatform, te integreren. Hierdoor is ZEC beschikbaar op de Android wallets van Edge Wallet. iOS ondersteuning wordt later aangekondigd. 

Maar de echte reden dat Zcash zo hard is gegaan is de aankondiging dat ze over gaan op een proof-of-stake. Hiermee lijkt het project de richting van Ethereum te volgen. Zooko Wilcox de CEO van Electric Coin Company, het bedrijf achter Zcash, zegt dat de proof-of-stake verschillende voordelen heeft. Zo zal er minder druk op de verkoopzijde komen door miners. Daarnaast verhoogt het de bruikbaarheid van de token. De token zal volgens Wilcox veiliger en meer gedecentraliseerd worden. 

Advertentie

Weerstand doorbroken!

De coin beweegt in stapjes langzaam in de korte termijn omhoog. De koers is tevens door een opwaartse weerstandslijn heen gebroken. Op dit moment kunnen we verder naar boven kijken. De volgende weerstand ligt op $322. Toch zou het mooi zijn om te zien als de koers na een breakout de oude weerstand even terugtest en hier een nieuwe steun van maakt. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie