Kevin Schijven Kevin Schijven
12/06/2021 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2021 15:10

Wat is AMP en waarom is het de enige crypto koers die deze week dik in de plus staat?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wat is AMP en waarom is het de enige crypto koers die deze week dik in de plus staat

De cryptocurrency markt zag eerder deze week een kleine opleving, maar over het algemeen is het duidelijk dat we alsnog in een neerwaartse trend zitten: geen enkele koers uit de top 100 grootste crypto staat in het groen deze week. Nou ja, bijna geen enkele dan, want Amp (AMP) staat maar liefst 60% in de plus!

AMP is een nieuwe token die dient als een soort digitaal onderpand waarmee onmiddellijke en verifieerbare garanties bestaan voor elke vorm van waardeoverdracht. AMP is een platform dat dient als een soort verzekering om elke vorm van activaoverdracht te garanderen. AMP ondersteunt een groot aantal blockchains waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) en meer.

De AMP token, ontwikkeld door Flexa samen met Consensys, lanceerde vorig jaar september, maar de koers begon pas eind januari te stijgen, rond de tijd dat het altcoin seizoen van start ging. De koers bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH) van $0,083 en lag eind januari nog op $0,005. Dat is een stijging van maar liefst 1.560%.

De koers maakte tussen medio mei en begin juni wel een behoorlijke dip omlaag, maar in de nacht van donderdag op vrijdag sprong de koers weer hard omhoog. Dat heeft waarschijnlijk met het beruchte ‘Coinbase effect’ te maken. Wanneer deze Amerikaanse cryptocurrency-exchange een nieuwe crypto noteert, of aankondigt dat te doen, zien we de koers ervan vaak onmiddellijk omhoog schieten.

Toch zakte de koers van AMP na deze piek gisteren ook weer omlaag, maar de gehele crypto markt kleurt vandaag dan ook rood. Terwijl alle koersen in de min staan ten opzichte van een week geleden, staat AMP alsnog 60% in de plus. Het lijkt erop dat AMP wellicht nu een nieuwe bodem heeft gevonden rond $0,6 en langzamerhand weer begint te stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie