Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Amerikaanse bedrijven gaan oceaanplastic in Azië bestrijden met behulp van blockchain technologie

SC Johnson, een Amerikaanse fabrikant van huishoudelijke schoonmaakspullen, gaat samenwerken met Plastic Bank, een recyclingbedrijf voor plastic afval. De partijen gaan middels blockchain een nieuwe poging wagen om de internationale crisis van oceaanplastic aan te pakken.

Er zal blockchain-technologie gebruikt worden in de vorm van cryptocurrency tokens waarmee mensen die recyclebaar plastic inleveren beloond worden. Op deze manier willen de bedrijven het probleem omtrent plastic afval in de oceanen bestrijden alsmede de armoede in Indonesië.

- Advertentie -

Het blockchain-systeem zal draaien op IBM’s Hyperledger Fabric protocol. Mensen die recyclebaar plastic inleveren bij een recycle center worden vervolgens beloond met digitale tokens via een mobiele telefoon-app. Plastic Bank gaat samen met SC Johnson acht nieuwe recycle centers bouwen in Indonesië. De eerste zal deze week opengaan op Bali.

Fisk Johnson, oprichter en CEO van SC Johnson, is positief over het idee om blockchain te gebruiken in milieudefensie:

We willen helpen plastic terug te winnen, gelijk aan de hoeveelheid die we in de wereld helpen, door middel van innovatieve recycling- en herstelprogramma’s. Op deze manier kunnen we onze impact op het milieu neutraliseren en tegelijkertijd iets betekenen voor  gemeenschappen met overmatige plasticvervuiling.

David Katz, oprichter en CEO van Plastic Bank, is eveneens enthousiast over de samenwerking:

Deze samenwerking met SC Johnson is de eerste in zijn soort in Indonesië. Het zal helpen meer kansen te creëren voor mensen die in armoede leven en het biedt afvalinzamelaars een belangrijk gevoel van trots. SC Johnson is het eerste CPG- (consumer packaged goods) bedrijf dat een dergelijk programma in Indonesië ontwikkelt dat een breed scala aan socio-economische demografieën ten goede zal komen, inclusief lokale inwoners die in armoede leven.

In 2015 werd een rapport van McKinsey en de Ocean Conservancy gepubliceerd dat aangaf dat China, de Filipijnen, Vietnam, Thailand en Indonesië samen verantwoordelijk zijn voor meer dan 55% van het totale plasticafval dat de oceanen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.161,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.187,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.216,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.223,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.247,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.187,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.161,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.216,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.223,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.247,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...