Rico Engelbarts
26/07/2018 17:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2018 17:58

Amerikaanse CFTC zegt vier jaar achter te lopen op het gebied van blockchain

Nieuws

De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) J. Christopher Giancarlo heeft tijdens een hoorzitting in het Congres op 25 juli gezegd dat de commissie “achterop raakt” op het gebied van blockchain in vergelijking met andere landen. Hij benadrukt de noodzaak van de juiste procedures die het de CFTC in staat zouden stellen innovatieve blockchain-technologie te onderzoeken voor mogelijke use cases in de toekomst.

We raken achterop. Twee dagen geleden heeft de Bank of England nog aangekondigd een nieuw blockchain-betaalsysteem in zullen voeren. En zij hebben de afgelopen vier jaar deelgenomen aan allerlei blockchain-bètatests waar wij niet aan mee konden doen. Daarom heb ik het gevoel dat de vier jaar achterlopen, omdat wij het nog moeten testen en we moeten begrijpen hoe het ons kan helpen om beter te functioneren als toezichthouder.

Giancarlo merkte op dat de CFTC in zekere zin wordt beperkt. Zo zei hij dat de CFTC bijvoorbeeld geen node (knooppunt) op een blockchain-netwerk van een bankconsortium kan beheren, ook al wordt het daarvoor wel uitgenodigd door die instellingen. Maar dit is niet mogelijk omdat het delen van informatie en gegevens als een geschenk beschouwd wordt en de CFTC het daarom niet kan accepteren.
Evenmin kan de CFTC een node kopen of huren, omdat er hiervoor eerst een aanvraag door het Congres goedgekeurd moet worden en “tegen de tijd dat je dat proces gehad hebt is dit ding al gelanceerd”.
In plaats daarvan pleitte Giancarlo voor het wetsvoorstel van afgevaardigde Austin Scott, dat de toezichthouder de mogelijkheid zou bieden om gedeelde informatie te accepteren, iets wat de CFTC een helpende hand zou kunnen bieden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie