Roemer Hoogerwerf
20/04/2021 18:42 12 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:38

GNY met machine learning op de blockchain; een project om goed in gaten te houden?

Analyses
GNY_met_machine_learning_op_de_blockchain_een_project_om_goed_in_de_gaten_te_houden

Market cap: €194.000.000
Huidige prijs: €0,97 euro

De GNY token is een utility token dat zijn houders de mogelijkheid geeft om toegang te krijgen tot hun gedecentraliseerde machine learning blockchain platform. GNY heeft een gepatenteerd machine learning algoritme en technologie die in staat is om zeer accuraat voorspellingen te doen wat vervolgens gebruikers weer in staat stelt om betere keuzes te maken in het bedrijfsleven. GNY (Gee-nie) is ontstaan uit een New Yorks bedrijf genaamd Grey Jean Technologies dat zich voorheen al focuste op machine learning en kunstmatige intelligentie. Hoe het ecosysteem er uit zal zien is het best te begrijpen door de volgende afbeelding erbij te pakken:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

GNY_met_machine_learning_op_de_blockchain_een_project_om_goed_in_de_gaten_te_houden_afbeelding1Consensus algoritme

Een delegated proof-of-stake (DPOS) algoritme is gekozen om het netwerk te runnen en veilig te houden. Dit betekent dat er 101 delegates zijn die het netwerk beschermen en daarvoor beloningen krijgen. Om een plek te bemachtigen in die 101 dient een delegate 187.500 tokens te bezitten en door andere investeerders verkozen te worden. Delegates verdienen de stemmen van andere investeerders door een deel van de block rewards af te staan wanneer ze op hen stemmen. Zo kan je als investeerder alsnog beloningen krijgen voor het houden van je tokens.

Een DPOS is een van de veiligste algoritmes en een minimumvereiste van 187.500 tokens zorgt ervoor dat niet iedereen onderdeel kan zijn van de 101 delegates, wat het nog verder afsluit van pogingen tot misbruik. Dit snijdt echter aan twee kanten, want 187.500 tokens is op het moment ongeveer €250.000 waard; iets wat niet iedereen zomaar kan ophoesten. Er is dus schaarste, en het lijkt erop dat zelfs niet alle 101 plekken bezet zijn waardoor de 101 delegates niet eens verplicht zijn om een deel van hun inkomen af te staan.

Een domper als je geen 187.500 coins bezit en je wel GNY wil holden voor rewards. Een oplossing hiervoor is al in de maak bij GNY, namelijk GNYi. Deze coin wordt beloond aan holders van GNY of Link Machine Learning (LML, en hier later meer over) en kan omgezet worden naar dollars. Meer info hierover moet nog bekend worden.

Advertentie

Supply

GNY kent een total supply van 400M GNY. Het bedrijf heeft de afspraak gemaakt om de 200M GNY die zij bezitten te vergrendelen tot 31 december 2021. Daarvan zullen vervolgens 180M tokens opnieuw vergrendeld worden tot 31 december 2023. Hierna zal het bedrijf gebaseerd op hun financiën bepalen hoelang de coins opnieuw vergrendeld zullen worden of dat een extra deel verkocht moet worden om het bedrijf financieel gezond te houden. Het idee om dit zo vast te stellen is in samenspraak gegaan met de autoriteiten in Jersey en hebben hiervoor ook een licentie voor gekregen. Overigens zorgt deze zelfde licentie ervoor dat ICO-investeerders met meer dan 1M GNY niet zomaar hun coins mogen verkopen om dumps te voorkomen. In principe zijn er dus maar 200M in de omloop, waarvan nog ongeveer 101 x 187500 tokens vergrendeld van is. 

GNY kent net zoals ETH geen max supply. Elke 10 seconden wordt er een block gecreëerd waarbij er in het eerste jaar 2 GNY tokens per block beloond wordt, in het tweede jaar 1 GNY per block en daarna 0,5 GNY per block. Hierdoor komt er respectievelijk 6.311.288, 3.155.644 en 1.577.822 per jaar vrij, waarna het laatstgenoemde aantal constant blijft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Exchanges

GNY kan gekocht worden als ERC20 of als BEP20. Hierdoor is GNY verkrijgbaar DEXes zoals Uniswap en Pancake swap, maar is GNY ook te vinden op CEX Bittrex en kleinere exchanges Exmo en Coinsuper.

De coins kunnen in de toekomst naar de GNY Swapgate verstuurd worden om ze daar 1:1 om te zetten naar de mainnet token voor het gebruik van de GNY Machine Learning tools of naar het andere formaat. Doordat de Swapgate nog niet live is, is er nog een prijsverschil tussen BEP20 en ERC20.

Cardano (ADA) zakt naar groene zone, kan vanuit hier sterk stijgen

Whitepaper

GNY heeft ervoor gekozen om de whitepaper op te splitsen in een technical whitepaper en een usecase whitepaper. Beide zijn met ongeveer 7 pagina’s redelijk kort, maar dit wordt gecompenseerd met al de informatie die verkrijgbaar is op de website. Veel informatie, waaronder hun eigen patent, worden daar besproken. GNY zal met name gebruikt worden voor de volgende drie doeleinden:

 • Het verhandelen en investeren in data in de GNYDataplace
 • Het opzetten van je eigen cryptocurrency, DApps en sidechain-projecten
 • Het gebruiken van de GNY Machine Learning diensten of je eigen plug-in gebruiken op hun blockchain door middel van de GNY Machine Learning Brain

En dit allemaal schaalbaar en veilig op hun eigen blockchain technologie. GNY gelooft dat hun Machine Learning technologie op de blockchain nog betere voorspellingen kan doen dan gecentraliseerde Machine Learning partijen, en de eerste voorbeelden en cases bewijzen dit ook. De tijd nemen om op de website te browsen loont dus met inzichtelijk informatie.

Hetgeen men vooral naar uitkijkt is de lancering van de GNY Dataplace: kortom, een marktplaats waarop bedrijven data kunnen uploaden en andere partijen in deze kunnen investeren of kunnen kopen. Het proces in de onderstaande afbeelding is als volgt:

Data Producer X heeft een 20 jaar aan Retail data genaamd Data set Y. Producer X, wil dit aanbieden om te verkopen aan andere partijen. Hiervoor wordt de data eerst gescreend om te zien of het waardevolle en correcte data is.

Indien Data Y door de screening komt, wordt er een project van gecreëerd genaamd Z. Producer X dient een initiële betaling te doen van in dit geval 1000 $GNY. Deze betaling kan ook voltooid worden door investeerders; zij nemen dan een belang in de data en betalen de kosten van 1000 $GNY om het project te runnen. Zij kunnen dan de data gebruiken en ontvangen een onderdeel van de toekomstige inkomsten.

In dit voorbeeld wordt er in het volgende jaar, 10 keer gebruik gemaakt van de data door andere partijen, wat 5000 $GNY oplevert omdat elke partij 500 $GNY heeft betaald. 5% van de omzet gaat naar GNY, 45% gaat naar de dataprovider en de overblijvende 50% wordt over de investeerders verdeeld. De kopers kunnen vervolgens de Machine Learning diensten gebruiken van GNY. Naar mijns inziens heeft geen ander project een soort gelijk model en diensten, wat GNY een heel uniek maakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

GNY_met_machine_learning_op_de_blockchain_een_project_om_goed_in_de_gaten_te_houden_afbeelding2Roadmap

De roadmap van GNY is op het moment alleen uitgewerkt tot en met Q4 2021. Dit is wat kort en niet heel uitgebreid. Dit komt omdat er punten, zoals het herinrichten van de website en de ontwikkeling van GNY mobile wallets, niet gedeeld zijn op de website terwijl dit wel belangrijke punten zijn die investeerders aanspreken. GNY heeft aangegeven dat met de komst van de nieuwe website, ook de roadmap een update zal krijgen.

Het team heeft mijns inziens altijd zijn deadlines gehaald en ondanks dat ze tot 2021 maar hebben uitgewerkt, zijn de aanstaande releases enorm belangrijk voor het project. Q1 mainnet is al een feit, maar wat staat ons nog meer te wachten?

 • Q2: GNY Dataplace Launch, GNYi rewards en LML-lancering
 • Q3: Sidechain functionality
 • Q4: GNY machine Learning Brain

In ontwikkeling maar nog geen datum:

 • Mobile wallets voor IOS en Android (Verwachting Q2 +Q3)
 • Nieuwe website + Roadmap (Verwachting Q2)

Een nog niet uitgelegd begrip is Link Machine Learning (LML). De LML-sidechain is een overbrugging tussen de GNY blockchain en andere blockchains. Zo kan informatie bijvoorbeeld van Bitcoin of Lisk overgeheveld worden naar de GNY-blockchain waarop men de data kan analyseren. Dit is dus een project apart, maar gaat wel een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van GNY

Ethereum (ETH) zakt naar cruciale zone, klaar voor krachtige stijging

Team

Het GNY-team heeft samen veel ervaring uit verschillende achtergronden. Zo heeft de CEO, meer 20 jaar ervaring in ondernemerschap, kent de head of operations 10+ jaar ervaring in strategisch plannen en hebben verschillende werknemers bij grote bedrijven gewerkt en veel ervaring hier opgedaan. Kijken we naar het gebied van blockchain, dan zien we meerdere werknemers met ervaring in verschillende talen. Hun ‘Team’-pagina telt 9 werknemers, maar op de achtergrond zijn er meerdere developers bezig en worden er nieuwe werknemers aangenomen. Ook zijn de meesten terug te vinden op LinkedIn en bereikbaar via passende kanalen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
 • Advertentie
 • Diamond Pigs

Partnerships

GNY kent nog geen grote partnerships voor hun diensten, al zijn ze wel bezig met het onboarden van een, naar eigen zeggen, grote Europese retail partij die gebruik gaat maken van hun diensten. Dit zou ervoor zorgen dat het aantal wallets en gebruikers van de diensten hard zal toenemen. Op de achtergrond zouden ook andere gesprekken gaande zijn, maar namen worden geheimgehouden totdat een contract is getekend.

Wel werkt GNY hard om onderdeel te worden van de Data Accountability & Transparency Alliance van CoinMarketCap. Een samenwerkingsverband dat streeft naar meer transparantie en verantwoordelijkheid van projecten in het crypto-ecosysteem. Iets wat naar mening veel vertrouwen opwekt en zekerheid geeft over het project.

Community

De community van GNY is met name te vinden op Telegram met ongeveer 2.800 leden. Dit is een relatief kleine groep, maar het is wel een community die volledig achter het product staat en geen toxic moonboys kent. GNY houdt van een open discussie en transparantie over hun bedrijf. Feedback en het discussiëren over de technologie wordt gewaardeerd en om dit bespreekbaar te houden, wordt prijsdiscussie in een apart kanaal besproken.

Het team is altijd goed te bereiken via Telegram en neemt de tijd om vragen van leden te beantwoorden. De community is naar mijn mening een van de beste communities en kent een zeer positief sentiment.

Litecoin (LTC) lijkt op de rand van een koersexplosie te liggen

Marketing

Het organische gedeelte van marketing is voldoende. Doordat de community een gezonde omgeving is, merk je dat leden elkaar willen helpen en zijn ze vanuit zichzelf bereid om als loyale investeerder het woord te delen. Dit merk je ook aan de groep crypto influencers die onderdeel zijn van de community en ontzettend bullish zijn naar hun eigen volgers toe.

Qua community management zijn ze ook hard bezig om Twitter, Telegram en hun eigen website up-to-date te houden met de laatste info. Om dit bij te houden neemt het aantal community managers toe en zijn zo opzoek naar ambassadeuren voor het project.

Een punt van verbetering is het design van de website; ondanks dat deze veel informatie bevat, is de website nogal saai en oubollig, maar zoals vermeld zijn ze bezig om de site een volledig nieuwe en futuristische look te geven. Op organisch gebied zouden ze zich ook beter kunnen positioneren op Reddit, dat veel gebruikt wordt door crypto investeerders. De reden dat hier geen gebruik wordt gemaakt is simpel: het doet meer slecht dan dat het goed doet zoals door de community managers in eerdere gemanagede projecten is opgemerkt.

Als we kijken naar betaalde marketing, dan is hier eigenlijk nog niks van terug te vinden. Dit komt omdat GNY ervan overtuigd is dat het product eerst goed moet zijn voordat de marketing geldkraan opengaat. Dit is natuurlijk wat minder leuk voor investeerders die op korte termijn geld willen verdienen, maar op de lange termijn is dit een stuk gezonder voor het bedrijf. Recent zijn ze wel begonnen met betaalde advertentie op CoinGecko om te vieren dat de website eindelijke de juiste informatie over de coin weergeeft.

Maakt GNY actief gebruik van Github?

Ja, check de Github hier: https://github.com/GNYIO/gny

Concurrentie

Wanneer je in de community vraagt wie de concurrenten zijn van GNY, dan krijg je 9/10 keer “niemand” als antwoord. Kijk je op CoinGecko onder “AI”, dan zie je dat er verschillende coins zijn die ongeveer in dezelfde industrie zitten. Dit betekent alleen niet dat ze allemaal directe concurrentie zijn, want AI (kunstmatige intelligentie) en machine learning zijn beide heel breed en daardoor kunnen deze partijen met elkaar leven. Zelf noemen ze het appels met peren vergelijken, maar betrekken we traditionele machine learning partijen zoals software van IBM, dan is er zeker wel concurrentie. Het verschil ligt hen in de schaalbaarheid en de veiligheid van blockchain, maar ook natuurlijk de kwaliteit van de gepatenteerde Machine Learning. Het laatstgenoemde wordt al getoond in demo’s van GNYs Machine Learning, zo zijn hun voorspellingen accurater dan bijvoorbeeld die van de Amerikaanse overheid. Of het schaalbaar en veilig is zal op ten duur bewezen moeten worden als alle functies live gaan.

Ethereum (ETH) zet koers richting $5.000, ondanks recente dip

GNY_met_machine_learning_op_de_blockchain_een_project_om_goed_in_de_gaten_te_houden_afbeelding3Conclusie

GNY is een professioneel bedrijf dat gelooft in zijn project en vastberaden is om de wereld te laten zien dat zij de toekomst zijn van machine learning. Dit is misschien biased, omdat ik er zelf ook in geïnvesteerd heb, maar ik zou niet in een cryptocurrency investeren waarin ik geen toekomstperspectief zie. GNY heeft een geweldige en behulpzame community en creëert vertrouwen door open en duidelijk te communiceren met investeerders.

Toch zijn er ook verbeterpunten zoals de oude roadmap en website maar ook het DPOS-systeem heeft zo zijn flaws. Een delegate heeft 187.000 tokens nodig om zich te kunnen inschrijven, wat betekent dat je op het moment zo rond de €250.000 zou moeten betalen wil je nu nog een plek bemachtigen. Op het moment lijkt het zelfs zo dat niet alle 101 plekken zijn gevuld waardoor huidige delegates niet eens hun winsten hoeven af te staan. Leuk voor de delegates, minder leuk voor de investeerder. Maar GNY zou GNY niet zijn als ze voor dit alles niet al een oplossing hebben; een oubollige website die een make-over krijgt, een roadmap die wordt vernieuwd, en een oplossing voor het delegate probleem. GNY lijkt alles tot in de puntjes uitgewerkt te hebben wat een heel comfortabel gevoel geeft.

De vraag is of ze een oplossing hebben voor het aangaan van concurrentie met traditionele machine learning en AI-bedrijven. Dat is de grootste uitdaging waar GNY voor staat; bewijzen dat Machine Learning op blockchain domineert ten opzichte van de traditionele technologie. Kunnen zij dit bewijzen met hun aanstaande partnerships en oplossingen, dan lijkt het erop dat de toekomst voor GNY er rooskleurig uitziet met een enorme upside.

Deel dit artikel
Roemer Hoogerwerf

Roemer werd in de zomer van 2018 bekend met crypto. Zijn eerste investeringen gingen hem niet goed af, iets wat zijn economieleraar in 2017 al voorspelde. “Je leert pas echt te investeren wanneer je verliest”, aldus de economieleraar. Vanaf dat moment ging het opwaarts en heeft hij er een boel ervaring en kennis aan overgehouden. Hij heeft een voorliefde voor micro- en low caps, en schrijft en discussieert er met veel plezier over.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie