Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Australië start groen blockchain project voor peer-to-peer zonne-energie

In de Australische stad Fermantle is onlangs een pilot van groene aard gestart. Ongeveer 40 van haar huishoudens kunnen, met behulp van een op blockchain gebaseerd platform ontwikkeld door de startup Power Ledger, zonne-energie met elkaar uitwisselen. De pilot is zelfs toegankelijk voor inwoners die geen zonnepanelen hebben en zal lopen tot volgend jaar juni.

Ben Wyatt, Minister van Financiën, Energie en Aboriginal Affaires, zei het volgende over het duurzame blockchain project:

De pilot vertegenwoordigt een innovatieve oplossing voor het virtueel handelen in energie die wellicht effect zal hebben op energie-instanties die zich bezig houden met het in balans houden van energie vraag en aanbod over de hele wereld.

Naar verluidt zijn deze huishoudens de eerste ter wereld die participeren in een actieve, gefactureerde, peer-to-peer handelspilot die hen in staat stelt effectief zonne-energie te verhandelen die wordt opgewekt door zonnepanelen op het netwerk.

- Advertentie -

De pilot is onderdeel het RENeW Nexus Project dat verscheidene partijen bij elkaar heeft gebracht; waaronder Power Ledger. Doel van het project is te onderzoeken hoe steden van de toekomst blockchain-technologie en ‘big data’ kunnen gebruiken om om te springen met de distributie van energie en de infrastructuur van watersystemen.

Minder dan een maand geleden heeft Power Ledger een soortgelijke groene deal rond gekregen in de Verenigde Staten. De blockchain startup tekenende een deal met de Amerikaanse energieleverancier PowerNet waardoor haar op blockchain gebaseerde peer-to-peer netwerk voor het delen van energie kon worden uitgerold op het hoofdkantoor van PowerNet in Pennsylvania.

Iets dichter bij huis, op de Ceuvel in Amsterdam, draait een project dat vergelijkingen vertoont met bovenstaande pilot. Alle zonnepanelen en stroommeters in dit gebied zijn uitgerust met zogeheten ‘smart meters’. Middels blockchain-technologie worden punten, in de vorm van een cryptocurrency genaamd Jouliette (Joule, internationale eenheid van energie) uitgedeeld voor het opwekken van zonne-energie. De Jouliette kan vervolgens onderling uitgewisseld worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.008,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.031,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.081,99 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.098,36 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.132,16 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.008,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.031,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.081,99 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.098,36 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.132,16 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...