Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/05/2020 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2020 17:23

Bank of England verwacht $100 miljard verlies door niet afbetaalde leningen na coronacrisis

Nieuws
Bank of England verwacht $100 miljard verlies door niet afbetaalde leningen na coronacrisis

Foto: Anton_AV/Shutterstock

Als gevolg van het coronavirus vreest The Bank of England voor de economische klap die het Verenigd Koninkrijk te verduren krijgt. Dit is de hardste klap die de economie kreeg in de afgelopen 300 jaar. Instituties vrezen voor miljarden verliezen bij hypotheekverstrekkers.
De voorspellingen zijn vooralsnog niet positief, de banken in het Verenigd Koninkrijk zijn bang dat ook na het opheffen van de lockdown niet veel zal veranderen omdat er veel angst heerst onder  consumenten.
De Bank of Engeland kwam onlangs met een monetair rapport waarin enkele nieuwe maatregelen beschreven stonden. Het Verenigd Koninkrijk verkeert nog in een staat waar het aantal doden toeneemt ten opzichte van de rest van Europa. Italië is nu niet langer het land met de meeste doden in Europa.
Momenteel verkeert het Verenigd Koninkrijk in een lockdown situatie waarin scholen, bedrijven en andere faciliteiten zoals horeca gesloten zijn. In het Verenigd Koninkrijk zijn de maatregelen van ongekende schaal en veel invloed heeft op zijn economie.
In het rapport wat verscheen voorspelt de bank dat de economie van het Verenigd Koninkrijk een daling van 14% kan gaan zien. Er wordt nadruk gelegd op het feit dat het moeilijk in te schatten is hoeveel schade er precies opgelopen zal worden. De echte impact zal pas te meten zijn als de lockdown en de maatregelen opgeheven worden.
De voorman van de bank, Andrew Bailey sprak zich uit over de verwachte voorzichtigheid van consumenten na de coronacrisis.

“We hebben er ook rekening mee gehouden dat mensen voorzichtig zullen zijn met hun eigen keuze … Ze zullen niet meteen volledig actief zijn, we verwachten pas dat alles volgende zomer normaal zal zijn.“

De meeste bedrijven blijven dus gesloten en banken hebben besloten te versoepelen als ondernemers aanspraak doen op een lening. De huidige verwachting is dat ruim 3,5% van de leningen aan mensen en bedrijven verloren zal gaan als gevolg van het niet kunnen voldoen van de afbetalingen. In totaal kan dat naar verwachting bijna $100 miljard gaan kosten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie