Erik Juffermans Erik Juffermans
19/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2023 16:00

Bitcoin en ethereum fondsen zien wederom forse uitstroom

Nieuws
Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom

Foto: Oscar Chamorro/Shutterstock

Hoewel de prijzen van crypto de afgelopen dagen iets zijn gestegen, blijven institutionele investeerders overwegend ‘bearish’. Dit blijkt uit het recente wekelijkse rapport van CoinShares. 

Voor de vijfde week op rij zien crypto investeringsproducten een netto uitstroom. Het handelsgedrag van financiële instituties kan een goede indicator zijn van het marktsentiment en mogelijke welke richting de koersen opgaan. In dit artikel nemen we een kijkje naar de cijfers van afgelopen week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wederom flinke uitstroom uit bitcoin fondsen

Beleggingsproducten voor crypto zagen vorige week een uitstroom van in totaal $54 miljoen, wat de vijfde week op rij was. Er is gedurende 8 van de afgelopen 9 weken een uitstroom geweest die in totaal $455 miljoen bedraagt.

De Verenigde Staten, die de laatste maanden strenger optreden tegen de industrie, ging afgelopen week voorop en was goed voor 77% van de totale uitstroom, met een totaal van $41 miljoen. Duitsland en Canada volgden op afstand en zagen respectievelijk $5,9 miljoen en $4,9 miljoen aan uitstroom.

Bitcoin (BTC) investeringsproducten zagen afgelopen week het grootste aandeel van de uitstroom, namelijk $45 miljoen, oftewel 85%. Ditmaal zagen bitcoin short producten ook een netto uitstroom, terwijl het vorige week nog een netto instroom zag.

Toch zijn bitcoin short producten het meest geliefde product van afgelopen maand met een netto instroom van $11,2 miljoen. Reguliere bitcoin producten zagen afgelopen maand echter een uitstroom van in totaal $117,8 miljoen.

Ook ethereum fondsen zien uitstroom

Ook ethereum (ETH) fondsen zien een flinke uitstroom, namelijk van $4,8 miljoen afgelopen week, $10,2 miljoen afgelopen maand en zelfs $113 miljoen afgelopen jaar. Volgens onderzoeker James Butterfill van CoinShares is dat merkwaardig, gezien wat volgens ons aantrekkelijke beleggingsfundamentals zijn en een grote vraag naar staking.”

Instituties tonen vooralsnog dus bearish gedrag, maar Butterfull is voorzichtig optimistisch. Volgens de onderzoeker kan een dergelijke uitstroom het einde van de capitulatiefase signaleren. Dat zou mogelijk kunnen betekenen dat we aan de vooravond van een trendmekeer zitten. Als we hem moeten geloven zijn er dus rooskleurige tijden op komst. 

Het handelsvolume toont al gunstigere cijfers. CoinShares meldt namelijk dat de handelsvolumes in de afgelopen zeven dagen zijn gestegen. Het volume steeg afgelopen week in totaal met $1 miljard. Dit is een stijging van 42% ten opzichte van de voorgaande week.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon