Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2020 06:03

Bitcoin exchange Binance waarschuwt voor kwetsbaarheid iPhones

Nieuws
Bitcoin exchange Binance waarschuwt voor kwetsbaarheid iPhones

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Binance team heeft onlangs haar gebruikers gewaarschuwd voor een kwetsbaarheid in de email applicatie op Apple toestellen. ZecOps Research Team kwam hier als eerst mee naar buiten op 20 april. De kwetsbaarheid deed zich al voor vanaf IOS 6, dat voor het eerst beschikbaar was in 2012. Alle versies tot de nieuwste versie iOS 13, zijn kwetsbaar. Het research team heeft een verklaring gegeven hoe zij de kwetsbaarheid gevonden hebben:

Middels een grondig onderzoek vonden ze verdachte activiteiten op de standaard mail app. De eerste incidenten zijn al in 2018 waar te nemen. ZecOps heeft deze activiteiten onder de loep genomen en concludeerde dat deze kwetsbaarheid op zowel iPhones als iPads plaatsvond. Vooral VIP en MSSP gebruikers zouden kwetsbaar zijn.

Volgens ZecOps zorgt de kwetsbaarheid ervoor dat een hacker op afstand code kan aanpassen in Mobilemail (iOS 12) of maild (iOS 13) en zodoende code kan uitvoeren. Dat houdt in dat een hacker mails kan lezen, aanpassen en verwijderen. Daarnaast bestaat er een kans dat hackers mogelijk volledige toegang tot een iOS-apparaat kunnen krijgen, echter wordt dit nog onderzocht. Binance schrijft in een update:

We raden gebruikers van Binance ten zeerste aan onmiddellijk actie te ondernemen om potentiële veiligheidsrisico’s voor tegoeden te voorkomen. iOS 13.4.5 lost het beveiligingslek op zodra het openbaar is gemaakt door Apple.

Hoe blijf je veilig

Het Binance team heeft de volgende stappen aangekaart die je kan nemen om te zorgen dat je veilig blijft:

  1. Verwijder de iOS Mail app. Je doet dit door naar Instellingen > Wachtwoord & Accounts te gaan. Het advies is om ‘handmatig’ aan te zetten en ‘push’ uit.
  2. Zodra de app gedeactiveerd is, adviseren wij om gebruik te maken van de mail app die bij je provider hoort zoals Gmail of Outlook.

Upgrade je device naar de beta iOS 13.4.5 versie door deze stappen te volgen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie