Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2022 08:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:54

10% van de vrouwen kiest voor crypto als eerste investering

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Cryptobeheerplatform BlockFi heeft al meerdere malen het investeringsgedrag onder Amerikaanse vrouwen onderzocht. In ´Women x Crypto´ kijken ze naar de attitude- en investeringsveranderingen van vrouwen ten aanzien van cryptocurrencies. Vandaag is er een nieuw blog verschenen die betrekking heeft op het meest recente onderzoek van ´Women x Crypto´. Eerdere onderzoeken hiervan vonden plaats in maart 2022 en in september 2021.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto als eerste investering

Het meest recente onderzoek liet zien dat één op de tien Amerikaanse vrouwen kiest voor crypto als hun eerste investering. Opvallend is dat het percentage dat voor aandelen als eerste investering kiest slechts 3 procentpunten hoger is. 25% van de vrouwen hebben tot het moment van het onderzoek nergens hun geld in geïnvesteerd. Wanneer de verschillende generaties met elkaar worden vergeleken, is het duidelijk te zien dat de ‘millennials’ (geboren tussen 1980 en 1995) het meest kiezen voor cryptovaluta als hun eerste investering. 17% van de millennials kiest hier namelijk voor. 11% van de ‘generatie Z’ (geboren tussen 1996 en 2010) kiest er voor als eerst te gaan investeren in crypto in plaats van een andere activa. Van de ‘generatie X’ (geboren tussen 1960 en 1980) kiest in totaal 7% ervoor om crypto als hun eerste investering te gebruiken.

Het grootste gedeelte van de Amerikaanse vrouwen geeft aan dat ze weleens van crypto hebben gehoord. 81% geeft aan dat ze crypto nog steeds erg verwarrend vinden en 77% van de vrouwen zien cryptocurrencies als een riskante investering.

Advertentie

Interesse ondanks bear markt

Ondanks de berenmarkt waar we op dit moment in verkeren, is de interesse voor crypto onder de Amerikaanse vrouwen niet significant gedaald sinds het vorige onderzoek van BlockFi.. Meer dan één op de vijf vrouwen (22%) is nog steeds van plan om crypto te kopen in het volgende jaar. In het onderzoek van september 2021 was dit percentage 28%. Ondanks de sterke prijsdalingen is de interesse om crypto te gaan kopen onder de Amerikaanse vrouwen dus niet sterk verminderd. 20% van de generatie Z ziet bitcoin (BTC) nog steeds als de beste investering voor de lange termijn. Bij de (oudere) generatie X is dit percentage slechts 10%.

Flori Marquez, oprichter en Chief Operating Officer van BlockFi, zegt het volgende hierover:

”Het cryptolandschap en het aantal spelers ziet er totaal anders uit dan zes maanden geleden bij het laatste onderzoek. Ondanks dat blijft het vertrouwen in de cryptomarkten en het potentieel ervan als investeringsstrategie voor de lange termijn bestaan. Deze veerkracht is veelbelovend.”

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie