Timo Bult Timo Bult
04/02/2023 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2023 11:07

15 miljoen bitcoin in ‘sterke handen’ – is dat bullish?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Rovsky/Shutterstock

Als bitcoin investeerder kan je twee dingen doen; je BTC lang vasthouden, of ze relatief snel weer van de hand doen. Uit on-chain data van Glassnode blijkt dat op dit moment het overgrote deel van de bitcoin voorraad in handen is van de eerste groep. Is dit een positieve ontwikkeling?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

78% van bitcoin in sterke handen: grootste verschil ooit

Onderzoeker en analist James van Straten deelde recentelijk een opvallende grafiek. Op de grafiek zijn een aantal dingen te zien. In het bijzonder zijn de percentages van de BTC voorraad dat in handen is van long-term holders (LTH) en short-term holders (STH) interessant. Die hebben namelijk het grootste verschil ooit bereikt:

“Momenteel grootste divergentie van LTH vs STH van bitcoin aanbod ooit.

LTHs 78% vs 22% STHs.

Verkoopdruk is minimaal vanaf 15 miljoen munten”

Een bitcoin LTH is een persoon of entiteit die bitcoin heeft gekocht en voor langere tijd vasthoudt, vaak met de bedoeling deze op lange termijn te houden als waardeopslag of investering. LTH’s hebben doorgaans een sterk geloof in het toekomstige potentieel en succes van bitcoin en zijn bereid te “hodlen” ondanks hevige  prijsschommelingen op de korte termijn.

Een bitcoin STH is een persoon of entiteit die de BTC juist voor een korte periode vasthoudt, meestal voor een paar dagen tot een paar weken, met de bedoeling deze met winst te verkopen. STH’s maken investeringsbeslissingen op basis van marktbewegingen en speculaties op korte termijn, waarbij zij proberen te profiteren van prijsschommelingen op de markt.

Positieve trend voor bitcoin door toename sterke handen

Op de bovenstaande grafiek is goed te zien dat het aandeel van LTF (blauw) aan het stijgen is. Op dit moment is maar liefst 15 miljoen BTC in handen van partijen die “minimale verkoopdruk” veroorzaken. Dit is een mogelijke indicatie dat steeds meer investeerders geloven in de toekomst en dus liever hun bitcoin vast blijven houden, ondanks de hevige prijsschommelingen die we de afgelopen tijd hebben gezien. Dit heeft over het algemeen een positieve impact op de bitcoin prijs.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie