Rico Engelbarts
25/04/2018 13:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2018 13:09

20% van financiële instellingen zou kunnen gaan investeren in crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
financiele_instellingen_investeren_in-_crypto

De crypto markt zou nog weleens drukker kunnen worden dit jaar. Volgens een enquête van Thomson Reuters, is het mogelijk dat ongeveer 20% van de financiële instellingen zich in 2018 gaat beven op de markt van digitale valuta.
Het overgrote deel van de bedrijven, waarvan verwacht wordt dat ze met crypto gaan werken dit jaar, zullen dit in de komende drie tot zes maanden gaan doen volgens het onderzoek. 22% van de onderzoekspopulatie gaf aan een langere periode van zes tot twaalf maanden nodig te hebben. Reuters ondervroeg meer dan 400 mensen van de bedrijven Eikon, REDI en FX platforms.
Ethereum en Vitalik
Sam Chadwick, Director of Strategy and Innovation bij Thomson Reuters specialiseert zich in blockchain and nam de tijd om een interview te geven aan CNN Switzerland.
In 2015 was Chadwick nog zijn postdoc aan het doen aan de Oxford University. Tijdens het zoeken naar een onderwerp voor zijn proefschrift kwam Vitalik Buterin’s publicatie uit over Ethereum. Chadwick las Buterin’s werk en besloot te schrijven over de impact van blockchain op financiële dienstverlening. Alsof het door het lot bepaald was, bevond Vitalik zich een krapper kilometer van Zwitserland. Chadwick besloot hem een e-mail te sturen waarna de twee elkaar ontmoetten in een Starbucks.
Chadwick zei in het interview:

We hadden een gesprek voor mijn proefschrift over hoe blockchain en smart contracts impact zouden hebben op Thomson Reuters. Buterin beweerde dat, als de ontwikkelingen de verwachte richting op zouden gaan, er een disruptie zou ontstaan binnen de afzetmarkt. Smart contracts zouden wel nog een mechanisme nodig hebben om ‘off-chain’ data zoals het weer, de temperatuur of rentepercentages te vergaren. Dat werd onderwerp van mijn proefschrift.

Chadwick zal aan het hoofd blijven staan van de blockchain en cryptocurrency innovatie bij Thomson Reuters. Een jaar nadat hij in dienst trad bij het bedrijf lanceerde Thomas Reuters BlockOne IQ, welke incidenteel data omtrent schulden bij JPMorgan en de National Bank of Canada laadt op een blockchain netwerk.
Crypto handel wint terrein
In januari 2017, nog voor Thomson Reuters’ laatste enquête, nam Chadwick een poll af bij institutionele cliënten van het bedrijf omtrent Bitcoin en andere cryptocurrencies. Volgens Chadwick’s eigen woorden werden zijn vragen beantwoord door “blank stares”. Eind 2017 heeft de Bitcoin koorts echter het roer compleet omgegooid. Thomas Reuters heeft bijvoorbeeld Bitcoin toegevoegd op haar desktop platform Eikon en op de premium datafeed voor ‘price discovery’.
Chadwick beschreef ook de mogelijkheden voor financiële instituten om zich te wagen in de crypto wereld. Zo is het volgens hem mogelijk om “te investeren, partnerships aan te gaan of om een white-label te hanteren.”
Altcoins
Chadwick repte ook over de interesse van klanten van Thomson Reuters in cryptocurrencies die niet in de top 10 van meest populaire digitale valuta staan. Het was volgens hem interessant om te zien dat niet alleen de grote coins werden genoemd maar ook de wat minder bekende, kleinere altcoins. Het lijkt erop dat bedrijven niet per willen investeren met een 100% focus of Bitcoin of een 50/50 verdeling tussen bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum. Het kan goed zijn dat er een portfolio van tussen de tien en twintig munten gaat worden gehanteerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement