Kevin Schijven Kevin Schijven
18/12/2018 17:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2018 17:28

20-jarige Bitcoin miljonair Erik Finman: “Bitcoin is dood”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
20-jarige_bitcoin_miljonair_erik_finman_bitcoin_is_dood

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Erik Finman, die Bitcoin-miljonair werd tijdens het hoogtepunt van de cryptocurrency-koersen eind 2017, zegt in een interview met MarketWatch dat Bitcoin (BTC) dood is.

Bitcoin is dood, het is te gefragmenteerd, er is veel onderlinge strijd, ik denk gewoon niet dat het zal standhouden. Het heeft misschien een bullmarkt of twee te gaan, maar op de lange termijn, is het dood.

Finman ontving $1.000 van zijn oma in 2011 toen hij pas 12 jaar oud was. Hij investeerde dit bedrag in Bitcoin toen de prijs van een Bitcoin ongeveer $12 was en bleef dit in de opvolgende jaren doen. Uiteindelijk verdiende hij meer dan $4 miljoen toen Bitcoin haar hoogtepunt rond de $20.000 in december 2017 bereikte.
Finman is er evens van overtuigd dat Litecoin (LTC) niet lang meer heeft:

Litecoin is al een tijdje dood. Het is net als wanneer de zon ondergaat en er is een periode van acht minuten vlak voordat het donker wordt. Litecoin bevindt zich in de zevende minuut.

Litecoin heeft zo’n 95% van haar waarde verloren sinds haar hoogste koerswaarde. Charlie Lee, oprichter van Litecoin, voorspelde deze daling vorig jaar al, nog voor de prijzen omhoog gingen. Tevens voorspelde Lee dat Litecoin Bitcoin Cash voorbij zou groeien, wat recentelijk ook gebeurd is, in, wat op het internet, de “flappening” genoemd wordt.
Finman is positiever over Ethereum (ETH), ZCash (ZEC) en Bitcoin Cash (BCH). Omtrent BCH beweert Finman dat het project achter de cryptocurrency goede technologie bevat maar dat de ontwikkelaars het project slecht hebben vermarkt.
Waarom is Finman zo negatief over cryptocurrencies? Een van de redenen is dat Wall Street ver voorop de crypto-wereld loopt en alle lobbyisten in handen heeft. Echter, als er iemand is die naar eigen zeggen de Wall Street bankiers nog wat kan leren is het Finman:

Ik ben beter in dit soort dingen dan die miljonairs. Ze weten niet hoe het systeem werkt, het zijn nerds. Ik ben meer dan dat.

Heeft Finman een belangrijke boodschap of gewoon een iets te grote smoel? Hoe serieus men zijn uitspraken en voorspellingen moet nemen laat CI aan de lezer over.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie