Rico Engelbarts
23/03/2020 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2020 18:04

2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Nieuws
2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Hoewel sceptici geloven dat Bitcoin zijn glorie uit het verleden niet zal doen herleven na de piek in 2017, is Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, ervan overtuigd dat de meest dominante cryptocurrency in 2020 in de schijnwerpers moet staan.


 

De voormalige topman van Goldman Sachs legt uit dat de grootste cryptocurrency tijdens een economische recessie nog weleens goed uit de verf kan komen. 

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt

Novogratz verwacht meer vuurwerk

In twee weken tijd zag de koers van bitcoin (BTC) flinke schommelingen, van een crash van bijna 50% tot het herstellen van bijna 80% in een tijdsbestek van een week. Echter verwacht Novogratz niet dat BTC de komende twee maanden zal kalmeren. hij verwacht namelijk meer volatiliteit in aanloop naar de Bitcoin halving in mei van dit jaar.

Advertentie

De echte test voor Bitcoin

Novogratz zei dat het wereldwijde vertrouwen in Bitcoin is verdwenen na het crashen van de koers. Dit geldt overigens ook voor goud volgens Novogratz, een traditionele safe haven, die bijna 15% in waarde daalde vanaf de piek van 9 maart. 

Tijdens de door het coronavirus aangewakkerde aandelencrash lijkt de Amerikaanse dollar zich aardig goed te houden, maar dit kan veranderen tijdens aanhoudende monetaire chaos. Nu de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of England en andere centrale banken ‘helikoptergeld’ drukken. Het wordt hoog tijd dat het grote publiek het potentieel van Bitcoin als alternatief gaat beseffen.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!
Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie