Thom Derks Thom Derks
02/06/2022 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 12:00

3 landen die wellicht bitcoin als wettig betaalmiddel adopteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

El Salvador verraste in 2021 vriend en vijand door bitcoin (BTC) in 2021 als wettig betaalmiddel te omarmen. Daarna volgde in 2022 de Centraal-Afrikaanse Republiek en er zijn nog een aantal landen die wellicht hetzelfde pad zullen volgen.

We moeten toegeven dat deze landen qua omvang van de economie en inwonersaantallen niet imponerend zijn, maar het was nooit de verwachting dat de grootheden ter wereld bitcoin als eerste zouden adopteren. Het is logisch dat de landen aan de rand van het financiële systeem als eerste bij de cryptocurrency uitkomen. Zij zitten immers in een positie waar bitcoin een mogelijke uitweg biedt naar een betere toekomst.

Dit zijn de drie landen waarvan momenteel de kans het grootst lijkt dat zij binnenkort bitcoin adopteren als wettelijk betaalmiddel:

Bitcoin ETFs lokken Goldman Sachs klanten massaal naar crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Panama

Panama ligt aan de grens van El Salvador, wat het geen verrassing maakt dat ze op deze lijst terug te vinden zijn. In tegenstelling tot veel andere landen die op de nominatie staan om bitcoin wettig betaalmiddel te maken, heeft Panama al een schets van de bitcoin-wetgeving gemaakt. Deze zogenaamde draft kwam de dag nadat El Salvador bitcoin officieel adopteerde naar buiten. De wet is er nog niet doorheen, maar de kans is aanwezig dat we Panama in de toekomst in het rijtje van El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek mogen voegen. Panama is daarnaast ook al de thuisbasis voor veel grote crypto-bedrijven.

Advertentie

Cuba

Cuba heeft bitcoin nog niet geadopteerd als wettig betaalmiddel, maar heeft zeker stappen in de juiste richting gezet. Het land erkent in ieder geval bitcoin als betaalmiddel en inwoners zijn vrij om het te gebruiken. Cuba nam deze beslissing nadat de Verenigde Staten de regels om geld vanuit de VS naar Cuba te sturen aanscherpte. Hierbij werden onder andere 400 filialen van Western Union gesloten in het land.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mexico

Tijdens het Bitcoin 2022 evenement kwam de Mexicaanse senator Indira Kempis als grote verrassing op het podium. Helaas wist zij nog niet aan te kondigen dat Mexico bitcoin gaat adopteren als wettig betaalmiddel, maar ze gaat er wel voor vechten. De adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel door Mexico zou geweldig zijn, aangezien dit, in tegenstelling tot de andere landen op de lijst, wel een gigantisch land is. Mexico heeft 131,47 miljoen inwoners en had in 2020 een BBP van 1.076 miljard dollar. De kans dat Mexico bitcoin op de korte termijn adopteert als wettig betaalmiddel lijkt echter niet zeer groot. Kempis gaf in ieder geval aan dat het hoe dan ook een zware strijd wordt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie