Timo Bult Timo Bult
13/03/2022 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:26

5 miljard crypto-gebruikers in 2030? Dit model zegt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
5 miljard crypto-gebruikers in 2030? Dit model zegt van wel

Foto: Aleksandr Ozerov/Shutterstock

De cryptomarkt kan zich de komende jaren opmaken voor een verdere explosieve groei, althans als de verwachtingen van bekend investeringsstrateeg en voormalig Goldman Sachs topman Raoul Pal uitkomen. Uit nieuwe voorspellingen blijkt dat de groei van het aantal crypto-gebruikers in de miljarden kan gaan lopen de komende jaren!

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto vs. internet

Het is een vergelijking die vaker wordt gemaakt; de groei van het internet versus die van crypto. Niet zo gek, want technologieën hebben in het verleden vaker een vergelijkbare groei laten zien. Uit nieuwe berekeningen van Global Macro Investor, waarvan Pal de oprichter is, blijkt dat crypto de afgelopen jaren sneller groeide dan het internet deed.

In de berekeningen worden crypto en internet naast elkaar gezet vanaf het moment dat zij 5 miljoen gebruikers hadden. In de zes jaar na het bereiken van 5 miljoen gebruikers kreeg crypto er 295 miljoen gebruikers bij. Het internet deed het in zijn begindagen iets rustiger aan en kreeg er 119 miljoen gebruikers bij.

Bron: General Macro Investor via Raoul Pal op Twitter

Dat betekent dus dat het aantal crypto-gebruikers jaarlijks met 137% groeide. Dat is een stuk sneller dan het internet dat jaarlijks met 76% groeide. “Zoals ik altijd zeg, dit is de snelste adoptie van technologie die de wereld ooit heeft gezien,” aldus Pal.

Wat drijft groei crypto-gebruikers aan?

Het zijn indrukwekkende cijfers. Mocht de groei doorzetten, rekeninghoudend met het groeiverloop van het aantal internetgebruikers, dan zouden er halverwege 2024 maar liefst 1 miljard crypto-gebruikers kunnen zijn. In 2030 zou de teller op 5,1 miljard gebruikers kunnen staan.

Maar wat drijft de groei aan? Pal noemt twee punten op:

“Het is duidelijk dat iedereen die een deel van het netwerk bezit, een alliantie van belangen creëert die leidt tot exponentiële groei… En simpel gezegd, blockchain is gewoon een betere manier om dingen te doen in het digitale, exponentiële tijdperk.”

Pal zegt daarnaast te verwachten dat ethereum (ETH) bitcoin (BTC) in kan gaan halen. Ethereum heeft namelijk meer applicatiemogelijkheden waardoor het meer gebruikers aantrekt. Echter zou een zogenoemde ‘flippening’ niet zoveel uitmaken want: “het is appels met peren vergelijken.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie