Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

500 bitcoin- en crypto-bedrijven verliezen vergunning na grootste witwasschandaal ooit in Europa

Estland gaat honderden bitcoin- (BTC) en crypto-bedrijven hard aanpakken vanwege een witwasschandaal van maar liefst $220 miljard. Dat meldt Bloomberg op 11 juni.

- Advertentie -

Het is het grootste witwasschandaal ooit in Europa. Estland was voorheen een van de meest crypto-vriendelijke landen in de Europese Unie, maar door het schandaal is het land nu gedwongen de sector hard aan te pakken.

Er werd $220 miljard aan zwart geld aangetroffen bij de Estlandse tak van de Danske Bank, de grootste bank van Denemarken. De financiële toezichthouder van het land heeft besloten om de vergunning van meer dan 500 cryptobedrijven in te trekken. Het gaat voornamelijk om bedrijven die het niet lukte binnen zes maanden, nadat ze de vergunning hadden ontvangen, een doorstart te maken.

Madis Reimand, hoofd van de financiële inlichtingendienst van het Estland, meldt dat toezichthouders vermoeden dat eigenaren van cryptobedrijven met een vergunning misbruik maakten van hun positie door hun inloggegevens te gebruiken om elders fraude te plegen.

Dit is een eerste stap in het opruimen van de markt, waardoor we de meest urgente problemen kunnen oplossen door activiteiten alleen toe te staan ​​voor bedrijven die onder Estse toezicht en dwangmaatregelen staan.

Aldus Reimand. Hij zegt dat er strengere eisen aan de vergunningen voortaan gesteld zullen worden. Hierdoor zal wellicht meer dan de helft van de 900 overgebleven cryptobedrijven ook hun vergunning verliezen. Zij opereren namelijk vaak in het buitenland waardoor ze niet onderworpen kunnen worden aan het Estse toezicht.

Andre Nomm, lid van de raad van bestuur van de Estse autoriteit voor financieel toezicht, zegt:

Estland deelde die vergunningen waarschijnlijk te gemakkelijk uit aan God weet welke bedrijven. Vergunningen worden misbruikt om geloofwaardigheid te scheppen voor enkele snode plannen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.244,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.244,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...