Ivo Melchers Ivo Melchers
18/12/2022 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 06:02

60% van de Amerikanen vindt crypto risicovol: onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Senator dient wetsvoorstel in om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Foto: BeataGFX/Shutterstock

Er wordt nog altijd veelal met een negatieve blik richting de wereld van bitcoin (BTC) en cryptocurrencies gekeken. Met name de hoge volatiliteit is een reden waarom veel mensen het investeren in deze nieuwe activa te risicovol vinden.

2022 was voor deze groep mensen dan ook een bevestigend argument, aangezien de koers van bitcoin het afgelopen jaar met ongeveer 60% is gedaald. Vergeleken met de meeste altcoins valt dit percentage zelfs nog mee. Het huidige sentiment op de crypto markt is dramatisch te noemen en dit komt dan ook in zekere zin naar voren in verschillende onderzoeken die zijn gepubliceerd in de afgelopen tijd. Zo kon je onlangs in het Bitcoin nieuws lezen dat slechts 8% van de Amerikanen positief naar crypto kijkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto te risicovol

Uit een onderzoek van CNBC is gebleken dat 60% van de Amerikanen het investeren in crypto zeer risicovol vindt. In augustus 2021, toen de koers van bitcoin nog rond de $50.000 bewoog, was dit percentage nog slechts 45%. Daarnaast vindt 26% dat het investeren in bitcoin en altcoins een ´matig´ risico met zich mee brengt. Slechts 5% beschouwt het risicoprofiel als ´laag´ en tevens 5% is van mening dat het geen enkel risico met zich meebrengt.

Dat dit percentage met vijftien procentpunten is gedaald, is natuurlijk volledig te wijten aan de huidige bearmarkt. De heersende angst in de markt zorgt er klaarblijkelijk voor dat mensen digitale activa als meer risicovol beschouwen.

Amerikanen kopen nog steeds crypto

Ondanks het feit dat Amerikanen het investeren in cryptovaluta als meer risicovol ervaren, lijkt dit geen invloed te hebben op het investeringsgedrag. In het onderzoek gaf namelijk 10% aan dat ze in cryptocurrencies investeren, ongeveer hetzelfde als in augustus 2021 (11%).

Digitale valuta lijkt het meest populair te zijn bij de millenials (37 – 51 jaar oud): 15% investeert namelijk in de nieuwe activaklasse. Bij de andere generaties was dit percentage een stuk lager: 12% van generatie Z (7 – 21 jaar oud), 12% van generatie X (52 – 66 jaar oud), 4% van de boomers (67 – 83 jaar oud) en 3% van de stille generatie (82 – 92 jaar oud).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie