Home Nieuws Bitcoin nieuws Aantal bitcoin (BTC) wallets met tenminste $10.000 aan BTC bereikt een belangrijke...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met tenminste $10.000 aan BTC bereikt een belangrijke mijlpaal

- Advertentie -

De recente prijsstijging van bitcoin (BTC) heeft voor een mooie mijlpaal gezorgd. Meer dan een miljoen wallets bezitten nu namelijk bitcoin ter waarde van tenminste $10.000! Dit blijkt uit data van Bitinfocharts.

Het grote nieuws de afgelopen dagen was natuurlijk de enorme prijsstijging van de BTC koers. Echter is er ook een andere interessante ontwikkeling te zien. Steeds meer middelgrote en grote beleggers lijken bitcoin dan toch eindelijk serieus te nemen.

Dit blijkt onder andere uit het feit dat er nu bijna 1,1 miljoen wallets zijn met bitcoin ter waarde van tenminste $10.000. Dit betekent overigens niet dat er ook daadwerkelijk 1 miljoen mensen zijn die dit bedrag aan bitcoin bezitten.

Een belegger of bedrijf kan namelijk natuurlijk meerdere wallets bezitten. Desalniettemin kan het als een positief signaal gezien worden voor de adoptie van de cryptocurrency der cryptocurrencies onder de grotere investeerders.

Steeds vaker zien we bedrijven bitcoin kopen vanwege de huidige situatie in de wereld. Zij vertrouwen er niet langer op dat fiatgeld zijn waarde zal behouden. Bedrijven als Square en Microstrategy besloten daarom om bitcoin onderdeel uit te laten maken van hun reserves, wat natuurlijk een enorm positief signaal is betreft de adoptie.

Microstrategy lijkt met de aanschaf van ruim $425 miljoen aan bitcoin een goede zet te hebben gedaan. Op het moment van schrijven staat het bedrijf maar liefst $172 miljoen in de plus! Op deze website vind je welke beursgenoteerde bedrijven bitcoin als onderdeel van hun reserves hebben, en wat de huidige waarde van hun bitcoin is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...