Kevin Schijven Kevin Schijven
18/06/2021 06:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 06:21

Aantal Britse Crypto en Bitcoin (BTC) investeerders stijgt flink en ze zijn positiever dan ooit, meldt FCA

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal Britse Crypto en Bitcoin (BTC) investeerders stijgt flink en ze zijn positiever dan ooit, meldt FCA

Steeds meer investeerders uit het Verenigd Koninkrijk bezitten cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en zijn er steeds positiever over. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, gepubliceerd op 17 juni:

De FCA meldt dat het aantal Britse volwassenen die nu crypto bezitten met 21% is toegenomen van 1,9 miljoen vorig jaar naar maar liefst 2,3 miljoen. Dat betekent dat zo’n 4,4% van Britse volwassenen nu crypto bezitten tegenover 3,9% in 2020. Ze bezitten nu ook gemiddeld meer crypto, namelijk zo’n £300 (€350) ten opzichte van £260 (€300) vorig jaar.

Ook zijn steeds meer Britten bekend met crypto. 78% van de respondenten heeft wel eens van crypto gehoord, ten opzichte van 73% vorig jaar. Daarnaast groeit ook het algemene sentiment omtrent digitale activa. Minder Britten zien crypto als een “gok,” namelijk 38% tegenover 47% in 2020, terwijl een groeiend aantal crypto ziet als een mainstream investering.

Ten slotte is ook het enthousiasme over crypto gestegen: 53% heeft een positieve ervaring met cryptovaluta en gaat waarschijnlijk meer kopen. Dat lag in 2020 nog op 41%. Ook hebben minder investeerders spijt dat zij crypto kochten, een daling van 15% naar 11%.

Toch waarschuwt de FCA dat er een daling te zien is in het begrip van crypto onder Britse investeerders. Van de respondenten koos maar 71% op de vragenlijst het correcte antwoord over de definitie van crypto, een daling van 4% ten opzichte van 2020. FCA directeur Sheldon Mills geeft daarnaast de volgende waarschuwing:

“Het onderzoek wijst op een toegenomen interesse in cryptoactiva onder Britse klanten. De markt is blijven groeien en sommige beleggers hebben geprofiteerd van de stijgende prijzen. Het is echter belangrijk voor klanten om te begrijpen dat, omdat deze producten grotendeels ongereguleerd zijn, het onwaarschijnlijk is dat ze toegang hebben tot de FSCS of de Financial Ombudsman Service als er iets misgaat. Als consumenten in dit soort producten investeren, moeten ze bereid zijn al hun geld te verliezen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie