Thom Derks Thom Derks
20/10/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:49

Aantal mensen met minstens 1 bitcoin stijgt als een raket in 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto wallet bedrijf krijgt $52 miljoen van PayPal

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

De bitcoin (BTC) blockchain maakte het in de financiële wereld voor het eerst mogelijk om alle transactie-data van een asset tot in de puntjes te analyseren. Je pakt hiermee uiteraard niet de transacties op de beurzen mee, maar alle activiteit op de blockchain is fantastisch in kaart te brengen. Wat opvalt is dat het aantal mensen met 1 tot 10 bitcoin in 2022 explosief is toegenomen.

‘Enorme hoeveelheid bitcoin investeringen komen in ETF’s terecht’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Steeds meer mensen met 1 bitcoin

Veel beginnende bitcoiners stellen zichzelf ten doel om zo snel mogelijk 1 bitcoin te bezitten. In 2022 zijn er veel mensen in geslaagd om dat doel te bereiken, want het aantal bitcoin dat in handen is van mensen met 1 tot 10 bitcoin is vanaf het begin van 2022 toegenomen van 1,7 miljoen tot ongeveer 1,9 miljoen bitcoin. Er zijn de afgelopen 10 tot 11 maanden dus ruim 200.000 bitcoin bijgekocht door dit cohort van bitcoiners.

Deze statistiek neemt overigens niet de mensen mee die meer dan 10 bitcoin hebben, wat er ook heel veel zijn. Het is belangrijk om te bedenken dat dit niet hoeft te betekenen dat er 200.000 mensen bijgekomen zijn die nu 1 bitcoin bezitten. Het is immers mogelijk om als individu meerdere wallets aan te maken. Verder zijn mensen die bij een beurs 1 bitcoin bezitten niet in deze statistieken opgenomen.

Advertentie

Shrimps kopen ook flink in

Ook de zogenaamde shrimps kopen momenteel flink in en ‘profiteren’ daarmee van de steeds lagere koersen. We kwalificeren een entiteit als ‘shrimp’ als een wallet tussen de 0,1 en 1,0 bitcoin bezit. Het aantal bitcoin in handen van shrimps is sinds 1 januari 2022 toegenomen van ongeveer 772.000 naar 911.000 bitcoin.

Dit betekent dat de shrimps bijna net zo hard ingekocht hebben als bitcoiners met 1 tot 10 bitcoin. Die hebben over dezelfde periode ongeveer 200.000 bitcoin gekocht, terwijl dit cohort van bitcoiners er 140.000 heeft ingekocht. Twee indrukwekkende cijfers, die laten zien dat het vertrouwen van investeerders in bitcoin op dit moment nog altijd aanwezig is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie