Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
12/07/2023 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 12:08

DCA strategie bewijst zich: Elke bitcoin investeerder winstgevend

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Tarasenko Andrey

Uit data blijkt dat alle investeerders die een dollar cost average (DCA) strategie hebben aangenomen bij het kopen van Bitcoin (BTC) op een winstgevende positie zitten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is dollar cost averaging?

Dollar cost averaging is een beleggingsstrategie waarbij een vast bedrag periodiek wordt geïnvesteerd, ongeacht de prijs van de belegging. Het doel is om op de lange termijn het risico van het investeren op het ‘verkeerde’ moment te verminderen en de impact van marktvolatiliteit te verzachten. 

De Bitcoin maximalist die op Twitter onder het pseudoniem Wicked gaat, deelde vorige week het interessante feit. Uit zijn grafiek blijkt dat DCA’ers die in bitcoin investeren, ongeacht het moment waarop ze zijn ingestapt, op een winstgevende positie staan. Dat de crypto munt nog altijd maar zo’n 42% waard is van zijn all time high maakt verder niet uit. 

Hoewel Bitcoin momenteel aanzienlijk onder haar hoogste waarde ooit handelt, bewijst eerder genoemde data dat de toepassing van een beproefde investeringsstrategie zoals DCA aanzienlijke resultaten kan opleveren. 

Advertentie

Verdere koers stijging op komst?

De winst voor DCA’s kan mogelijk hoger uitkomen nu het sentiment in de markt lijkt om te keren. Verschillende instanties hebben bullish signalen geconstateerd. De Amerikaanse vermogensbeheerder ARK constateert een groeiende institutionele betrokkenheid en een groeiend aantal bitcoins van 70% dat minimaal een jaar lang onaangeroerd is gebleven. Laatsgenoemde duidt op aanwezigheid van lange termijn investeerders.

Ook de bekende analist Michael Pizzino toonde zijn optimisme over de Bitcoin koers vorige week. Ondanks dat de prijs stabiel rond de $30.000 blijft hangen en nog niet is doorgebroken, blijft de analist op macro-niveau bullish. Hij benadrukt het belang van diverse perspectieven voor het opbouwen van een beleggingsstrategie. De stijgende interesse in BlackRock’s Spot Bitcoin ETF en de verminderde beschikbaarheid van Bitcoin op grote beurzen zijn hoopvolle signalen, ondanks de hoge kerninflatie en rentetarieven in de VS.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie