Ivo Melchers Ivo Melchers
01/12/2023 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 11:25

Ambitieus Bitcoin streven: MicroStrategy wil groots doorpakken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ambitieus Bitcoin streven: MicroStrategy wil groots doorpakken

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock

Gisteren maakte het beursgenoteerde MicroStrategy bekend zijn reusachtige bitcoin (BTC) investering te hebben uitgebreid. De Amerikaanse softwareleverancier voegde voor bijna 600 miljoen dollar aan bitcoin aan zijn miljardenpositie. Bovendien liet het bedrijf ambitieuze plannen doorschemeren om wellicht zijn dominantie binnen de Bitcoin-wereld nóg verder te vergroten.

Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC plannen: $750 miljoen aandelenverkoop

Traditiegetrouw bracht Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, gisteren de BTC-aankoop aan het licht. Voor een totaal van 593,3 miljoen dollar kocht MicroStrategy 16.130 BTC. Hiermee komt het totale bezit uit op een totaal van 174.530 BTC, wat tegen de huidige bitcoin koers een waarde draagt van bijna 6,7 miljard dollar.

Uit een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt tevens dat het bedrijf niet van plan is om achterover te leunen. MicroStrategy heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Cowen and Company, Canaccord Genuity en BTIG om tot 750 miljoen dollar op te halen met de verkoop van zijn class A common stock. Dit werd als volgt aangekondigd:

“Op 30 november 2023 is MicroStrategy Incorporated (“MicroStrategy”) een verkoopovereenkomst aangegaan (de “Verkoopovereenkomst”) met Cowen and Company, LLC (“Cowen”), Canaccord Genuity LLC (“Canaccord”) en BTIG, LLC, als verkoopagenten (de “Agenten”), volgens welke MicroStrategy aandelen van zijn klasse A gewone aandelen met een nominale waarde van $0,001 per aandeel (“Gewone Aandelen”) mag uitgeven en verkopen, met een gezamenlijke aanbiedingsprijs van maximaal $750,0 miljoen (de “Aandelen”), van tijd tot tijd via de Agenten (de “Aanbieding”).”

In augustus was MicroStrategy ook al een verkoopovereenkomst aangegaan, destijds met Cowen & Company, Canaccord Genuity en Berenberg Capital, voor de verkoop van zijn class A common stock. Destijds werd er tevens vermeld dat de opbrengst gebruikt kan worden voor verschillende algemene bedrijfsdoeleinden, zoals de verwerving van meer BTC en werkkapitaal.

Advertentie

Miljardenwinst dankzij bitcoin

MicroStrategy heeft gemiddeld genomen 30.252 dollar per bitcoin betaald. Hiermee staan de totale uitgaven gelijk aan ongeveer 5,28 miljard dollar. De totale winst komt momenteel dus uit op maar liefst 1,42 miljard dollar. Tegelijkertijd blijft de Bitcoin-strategie op volle toeren draaien met een langetermijnperspectief in het achterhoofd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie