Rico Engelbarts
24/09/2018 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2018 19:00

Amerikaanse kredietbeoordelaar: Bitcoin zal helft marktaandeel kwijtraken aan Ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
amerikaanse_kredietbeoordelaar_weiss_ratings_bitcoin_zal_helft_marktaandeel_kwijtraken_aan_ethereum

Een Amerikaanse kredietbeoordelaar kwam onlangs uit met een vrij gedurfde voorspelling. Volgens Weiss Ratings zal Bitcoin (BTC) binnen de komende vijf jaar zo’n 50% van haar marktaandeel aan Ethereum (ETH) verliezen.
Weiss Ratings deed haar uitspraak in een tweet van afgelopen dinsdag, 18 september. De kredietbeoordelaar liet het niet alleen bij de voorspelling en wist ook nog een paar keer uit te halen naar BTC. Zo repte het bedrijf dat ETH een superieure technologie biedt en dat BTC een ‘one-trick pony’ is:

Bitcoin zal 50% van haar cryptocurrency marktaandeel verliezen aan ETH binnen de komende 5 jaar, gezien laatstgenoemde meer toepassingen en superieure blockchain-technologie biedt. We zijn het ermee eens – anders dan bij BTC, dat een ‘one-trick pony’ is – dat de beperking van ETH het speelveld zelf is.


Ondertussen staat de dominantie index van BTC, op het moment van schrijven, echter nog steeds sterk op zo’n 52%. Ook heeft BTC een betere prestatie geleverd over het afgelopen jaar dan het ETH-platform: Hoewel beiden een sterke daling hebben meegemaakt, staat BTC op dit moment 61% lager dan haar piek, waar ETH zo’n 82% lager staat.
Echter blijft de voorspelling van Weiss een enigszins ongepaste vergelijking, BTC en ETH zijn namelijk opgezet met een compleet ander doel voor ogen. Zo is BTC van origine puur een ‘peer-to-peer’ oplossing voor digitale valuta, waar ETH een ‘development protocol’ is voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties. De Twitter community hield zich niet stil en al gauw plaatste Weiss een andere tweet om haar vorige voorspelling uit te leggen:

Binnen 5 jaar zullen we een ETH-achtig platform als dominante speler in de markt zien – niet perse ETH zelf. Het is lastig om te voorspellen welk project dominant zal zijn, maar wij zijn van mening dat de bruikbaarheid en flexibiliteit van ETH de standaard zullen vormen. We bieden onze excuses aan dat we niet duidelijk waren. Onze eerdere tweet was een reactie op een artikel (onder).


Al met al is de positie van Weiss ratings niet duidelijk. Voornamelijk gezien het bedrijf eerder deze maand nog sterk uithaalde naar ETH:

Voor Joseph Lubin, co-founder van Ethereum, is de prijs van digitale munten niet iets waar hij zich mee bezig houdt. Hij houdt zich meer bezig met de praktische applicaties van de technologie, net zoals iedereen zou moeten doen. Jammer alleen dat Ethereum niet werkt. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie