Rico Engelbarts
24/09/2018 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2018 19:00

Amerikaanse kredietbeoordelaar: Bitcoin zal helft marktaandeel kwijtraken aan Ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
amerikaanse_kredietbeoordelaar_weiss_ratings_bitcoin_zal_helft_marktaandeel_kwijtraken_aan_ethereum

Een Amerikaanse kredietbeoordelaar kwam onlangs uit met een vrij gedurfde voorspelling. Volgens Weiss Ratings zal Bitcoin (BTC) binnen de komende vijf jaar zo’n 50% van haar marktaandeel aan Ethereum (ETH) verliezen.
Weiss Ratings deed haar uitspraak in een tweet van afgelopen dinsdag, 18 september. De kredietbeoordelaar liet het niet alleen bij de voorspelling en wist ook nog een paar keer uit te halen naar BTC. Zo repte het bedrijf dat ETH een superieure technologie biedt en dat BTC een ‘one-trick pony’ is:

Bitcoin zal 50% van haar cryptocurrency marktaandeel verliezen aan ETH binnen de komende 5 jaar, gezien laatstgenoemde meer toepassingen en superieure blockchain-technologie biedt. We zijn het ermee eens – anders dan bij BTC, dat een ‘one-trick pony’ is – dat de beperking van ETH het speelveld zelf is.


Ondertussen staat de dominantie index van BTC, op het moment van schrijven, echter nog steeds sterk op zo’n 52%. Ook heeft BTC een betere prestatie geleverd over het afgelopen jaar dan het ETH-platform: Hoewel beiden een sterke daling hebben meegemaakt, staat BTC op dit moment 61% lager dan haar piek, waar ETH zo’n 82% lager staat.
Echter blijft de voorspelling van Weiss een enigszins ongepaste vergelijking, BTC en ETH zijn namelijk opgezet met een compleet ander doel voor ogen. Zo is BTC van origine puur een ‘peer-to-peer’ oplossing voor digitale valuta, waar ETH een ‘development protocol’ is voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties. De Twitter community hield zich niet stil en al gauw plaatste Weiss een andere tweet om haar vorige voorspelling uit te leggen:

Binnen 5 jaar zullen we een ETH-achtig platform als dominante speler in de markt zien – niet perse ETH zelf. Het is lastig om te voorspellen welk project dominant zal zijn, maar wij zijn van mening dat de bruikbaarheid en flexibiliteit van ETH de standaard zullen vormen. We bieden onze excuses aan dat we niet duidelijk waren. Onze eerdere tweet was een reactie op een artikel (onder).


Al met al is de positie van Weiss ratings niet duidelijk. Voornamelijk gezien het bedrijf eerder deze maand nog sterk uithaalde naar ETH:

Voor Joseph Lubin, co-founder van Ethereum, is de prijs van digitale munten niet iets waar hij zich mee bezig houdt. Hij houdt zich meer bezig met de praktische applicaties van de technologie, net zoals iedereen zou moeten doen. Jammer alleen dat Ethereum niet werkt. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie