Simon Bosch Simon Bosch
17/10/2022 05:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 05:10

Amerikaanse nonnen bouwen kerk met bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) heeft al de meest vreemde, mooie en grootse projecten mogelijk gemaakt, en de dromen van mensen worden elk jaar groter. Zo wilde de overheid van El Salvador eerst een dierenziekenhuis bouwen van het geld in haar BTC-fonds, maar nu gaat het al om een complete stad. Amerikaanse nonnen hebben er een kerk mee gebouwd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kerk investeert in bitcoin

Dat schrijft Bitcoin Magazine, die nonnen van de orde van Benedictines of Mary, Queen of Apostles heeft gesproken. Deze orde heeft een klooster in het Amerikaanse Kansas City, Missouri. Zij willen volgens de crypto-krant hun Katholieke tradities beschermen in een tijd van ‘culturele rot’. Bijzonder is dat ze ook vinden dat er ‘financiële rot’ is. Daarom gebruiken ze bitcoin om zich daartegen te beschermen.

De nonnen raakten geïnspireerd door Vader Bartulica, die Bitcoin Magazine al wees naar het boek ‘The Bitcoin Standard’ van Saifedean Ammous. Bartulica introduceerde de nonnen met BTC, en leerde hen zelfs over hardware wallets en over hoe ze het netwerk moeten gebruiken. Sterker nog, hij heeft als missie om ook andere katholieke kerken in de buurt te bekeren tot een bitcoin-standaard.

Advertentie

Nieuwe kerk gefinancierd met BTC-donaties

Het idee begon toen het klooster in 2017 een aantal grote donaties kreeg in bitcoins. Er waren al plannen voor een kerk, maar dankzij de donaties was het mogelijk om dit op een financieel veel verantwoordelijkere manier te doen, het klooster heeft nu namelijk geen lening meer. Omdat het een religieuze organisatie betreft hoefde deze niet de Amerikaanse vermogensrendementsbelasting te betalen op de bitcoins die het verkocht.

Eén van deze kerken staat er inmiddels al. Bitcoin Magazine verwachtte een saai, modern gebouw, zoals veel kerken tegenwoordig. In plaats daarvan is het een prachtig stukje architectuur geworden, met handgeschilderde muurschilderingen, Italiaans marmer, hoge plafonds en glas-in-loodramen. En alles is gefinancierd met gulle donaties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie