Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 18:30

Amerikaanse overheid heeft bijna $4,4 miljard aan BTC in beheer

Nieuws
La inflación en EE.UU. cae más de lo previsto y el Bitcoin se desploma

Foto: Shutterstock/rarrarorro

Het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) heeft vandaag bekend gemaakt dat het in november 2021 iets meer dan 50.676,17 bitcoin (BTC) in beslag heeft genomen van een bitcoin-handelaar genaamd James Zhong. Dit heeft tegen de huidige bitcoin koers een waarde van iets meer dan $1 miljard. Op het moment dat de DOJ de BTC in handen kreeg had het een waarde van ongeveer $3,36 miljard, aangezien november 2021 de maand was dat bitcoin zijn all-time high had bereikt.

AAVE begint te stijgen, golden pocket toont positieve signalen

Amerikaanse overheid heeft BTC?

Zhong had het bedrag in 2012 gestolen van Silk Road, een illegale online marktplaats. Silk Road was een website op het darkweb waar het mogelijk was om anoniem te surfen. Het werd veel gebruikt door mensen die illegale producten wilde verkopen of kopen. Drugs was een zeer populair product op Silk Road. Om de transacties op Silk Road anoniem te laten verlopen werd er voor BTC gekozen als betaalmiddel. Zhong heeft zijn holdings bijna tien jaar weten achter te houden, maar eind vorig jaar heeft de DOJ het toch in beslag weten te nemen. De DOJ heeft ook bekend gemaakt dat Zhong op 4 november dit jaar heeft bekend dat hij fraude had gepleegd in september 2012.

Advertentie

Bitcoin whale

De Amerikaanse regering had voor november 2021 al een aanzienlijk aantal BTC in bezit genomen. Het had namelijk de afgelopen twee jaar al minimaal 163.370 BTC verworven. Daarmee heeft het nu een totaal van 214.046 BTC, ter waarde van $4,43 miljard.

Met dit totaal aan bitcoin, zou je kunnen stellen dat de Amerilkaanse regering een enorm grote bitcoin whale is. Een whale is een persoon of institutie die heel veel coins van een bepaalde cryptocurrency in bezit heeft. Volgens BitInfoCharts heeft alleen de cold storage wallet van Binance meer BTC in bezit. Echter zijn deze holdings hoogstwaarschijnlijk van de klanten van de cryptocurrency exchange en niet van Binance zelf.

Ook hebben veel whales hun holdings verspreid over meerdere wallets. Het is dus erg lastig om te zeggen hoeveel een whale daadwerkelijk in bezit heeft. Satoshi Nakamoto bijvoorbeeld, de anonieme bedenker van Bitcoin, bezit meer dan 1,1 miljoen BTC verspreid over 22.000 wallets.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie