Home Nieuws Bitcoin nieuws Amerikaanse Senator: 'Ik wil bitcoin (BTC) in het nationale gesprek gaan brengen'

Amerikaanse Senator: ‘Ik wil bitcoin (BTC) in het nationale gesprek gaan brengen’

- Advertentie -

De onlangs verkozen Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft zich dit weekend bijzonder positief uitgelaten over Bitcoin (BTC)! Ze is al langere tijd voorstander van de cryptocurrency en hoopt in haar termijn als senator “Bitcoin in het nationale gesprek te brengen.”

Lummis, een republikein, werd senator voor de staat Wyoming nadat ze de democraat Mike Enzi versloeg. Het was al voor de verkiezingen bekend dat ze al sinds 2013 bitcoin HODL’er is, wat inhoudt dat ze bitcoin heeft gekocht en deze vasthoudt.

In het Amerikaanse televisieprogramma Good Morning America van het televisienetwerk ABC, deed ze dit weekend nog eens een aantal positieve uitspraken. Deze uitspraken hebben nu veel meer gewicht aangezien ze senator wordt en dus veel invloed kan gaan uitoefenen op de wet- en regelgeving. Zo zei ze tijdens het interview:

“Ik hoop bitcoin in het nationale gesprek te brengen. Ik ben een voormalige penningmeester van de staat Wyoming, en ik heb de permanente fondsen van onze staat geïnvesteerd. Dus ik was altijd op zoek naar een goede opslag van waarde, en bitcoin past in dat plaatje.”

Een opslag van waarde is een activa die zijn waarde beter behoudt dan fiatvaluta en andere activaklassen. Een ander bekend oppotmiddel is het edelmetaal goud, maar ook bitcoin hoort dus in dat rijtje thuis volgens Lummis:

“Onze eigen valuta heeft te maken met inflatie; bitcoin niet. 21 miljoen bitcoin zal worden gemined, en dat is het. Het is een eindige voorraad, dus ik heb er vertrouwen in dat dit nog lange tijd een belangrijke speler zal zijn op het gebied van oppotmiddelen.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.286,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.036,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.065,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.093,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.145,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...