Simon Bosch Simon Bosch
11/04/2024 20:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 17:21

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers duikt onder $43.000, beslissende dag aangebroken

Foto: nyker/Shutterstock

Er zijn altijd al speculatieve activa geweest. Tijdens de DotCom-bubbel waren dat louche internetbedrijven, tijdens de huizenbubbel waren dat zelfs woonhuizen. De afgelopen paar jaar stonden cryptocurrencies bij de meeste mensen hoog op dat lijstje. Maar inmiddels bestaat al een compleet nieuwe tak van sport, en die wordt zelfs gebruikt als peilmethode om in te schatten wat er met bitcoin (BTC) gebeurt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin weddenschap gokt op renteverlagingen

De markt in kwestie is niet helemaal nieuw; het zijn namelijk online gokplatformen. Die bestaan al bijna net zo lang als het internet zelf. Maar inmiddels worden deze platformen voor meer gebruikt dan voor digitale gokkasten en klaverjassen, op sommige websites vind je weddenschappen over alles van presidentsverkiezingen tot wat er met de koersen van verschillende activa gaat gebeuren.

Ook voor bitcoin en andere cryptocurrencies bestaan talloze van zulke weddenschappen. De website Polymarket is hier vrij groot in, met op dit moment 51 openstaande crypto-weddenschappen. Die gaan over alles van koersen en airdrops tot of Tether in 2024 failliet zal gaan of niet. Verder is grappig dat Polymarket gebruikmaakt van Polygon (MATIC).

Ook bestaat er een weddenschap voor hoeveel renteverlagingen de Federal Reserve in 2024 door zal voeren. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank dat op den duur wel zal moeten doen om een stevige recessie te voorkomen. Fed-directeur Jerome Powell heeft dit eigenlijk al bevestigd. Polymarket gebruikt een pot met geld, waarin de stemmen verdeeld zijn aan de hand van een soort aandelen.

Op het moment staat 88% van deze aandelen op wél de komst van renteverlagingen – slechts 22% van de aandelen stemt op helemaal geen renteverlagingen door de Fed. 26% van de stemmen staat op één renteverlaging, en 28% staat op twee renteverlagingen. De rest van de aandelen is ingezet op meer dan dat, maar op het moment hebben zij elk niet zo’n groot aandeel van het totaal. Verder is elke renteverlaging volgens deze stemming op 0,25%, maar dat zou per keer ook meer of minder kunnen zijn.

Advertentie

“Bitcoin koers heeft twee renteverlagingen ingeprijsd”

De crypto-markt is zich erg bewust van wat centrale banken allemaal doen. Zo probeert het in de koers te verwerken wat de uitkomst zal zijn. Zo ontstaan vaak ‘sell-the-news-situaties’.

Volgens CoinDesk schreef Pythagoras Investments-topman Semir Gabeljic in een e-mail dat de koers op dit moment twee renteverlagingen in de prijs heeft verwerkt. De koersdaling van de afgelopen dagen zou zijn veroorzaakt door het hoger dan verwachte inflatiecijfer van afgelopen woensdag, maar op het moment van schrijven blijft de koers nog plakken rond 70.000 dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie