Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
10/02/2024 12:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 10:47

Analist verwacht bitcoin koers van $100.000 en megastijging ethereum

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist verwacht bitcoin koers van $100.000 en megastijging ethereum

Foto: Shutterstock

Het komend jaar kan een belangrijk jaar worden voor grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL). De munten kunnen in 2024 nieuwe all time highs behalen. Zo oordeelt de analist Tom Dunleavy in zijn eigen podcast The Wolf of All Streets. Daarnaast uit Dunleavy sterke kritiek op Cardano (ADA), de munt zal dit jaar irrelevant worden als we de analist moeten geloven.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Halving kan crypto koersen laten exploderen

In de afgelopen dagen zijn de crypto koersen flink in het groen. De BTC koers klom in de afgelopen 24 uur met maar liefst 4,2% en staat op een prijs van ruim $46.500. De ethereum koers wist met bijna 2% te stijgen tot bijna $2.500. Ook solana doet het goed en stijgt weer boven de $100 uit met een 3,5% prijsstijging vandaag.

Volgens Dunleavy kunnen de drie populaire cryptocurrencies een nieuwe all time high behalen. BTC kan meer dan verdubbelen en boven de $100.000 stijgen in 2024. De analist noemt de in januari gelanceerde Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) en de toekomstige BTC halving in april van dit jaar als belangrijke katalysatoren voor de koers van de munt. 

“Als je kijkt naar de cijfers na de halvering, dan zien we over het algemeen een verviervoudiging.” Zo vertelt Tom Dunleavy in zijn podcast.

Advertentie

Nieuwe all time high voor ethereum en solana

Historisch gezien heeft de BTC halving een sterke invloed gehad op de koers van de grootste cryptocurrency, maar ook op de rest van de altcoin markt. Ook de ethereum prijs zal flink stijgen volgens de analist, met een target van ongeveer $8.000, een 4x koersstijging ten opzichte van de huidige ETH prijs. 

Solana kent een explosieve 2023 en zal deze trend doorzetten in 2024, aldus de analist. Hij zet de prijs target voor de populaire altcoin op meer dan $400. Ten opzichte van de vorige SOL all time high van $260 is dit een toename van 53%. De analist merkt op dat het Solana netwerk een record aan activiteit ervaart. Op sommige dagen registreert het netwerk tot wel 1 miljoen actieve gebruikers.

Opvallend genoeg oordeelt Dunleavy dat het Cardano netwerk irrelevant gaat worden. De analist oordeelt dit op basis van de problemen en uitdagingen die het netwerk ervaart. Volgens Dunleavy heeft het altcoin project moeite om een levendig Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem op te bouwen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie