Timo Bult Timo Bult
08/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2019 15:05

Analist: Zodra de bitcoin (BTC) koers de $14.000 doorbreekt komt het hier niet meer terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
analist_zodra_bitcoin_BTC_koers_de_14000_doorbreekt_komt_het_hier_niet_meer_terug

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Na een periode van dalingen lijkt bitcoin (BTC) zich klaar te maken voor nieuwe stijgingen. Volgens sommige analisten bestaat er de kans dat bitcoin dit jaar nog zijn all-time high (ATH) gaat verbreken. Ook een technische indicator geeft een bullish signaal
Zo stelt Nunya Bizniz, een analist, dat zodra bitcoin de $14.000 weet te doorbreken, de koers waarschijnlijk niet meer terug zal keren naar dit prijsniveau:

Elke Sat die nog kan worden gekocht en gehodl’d onder de $14K is een cadeautje.

Zodra Bitcoin een maandelijkse close boven de $14K heeft, dan bestaat er een goede kans dat het hier nooit meer terug zal keren.


Ter ondersteuning van zijn stelling, wijst Bizniz erop dat tijdens de twee eerdere momenten dat BTC een maandelijkse candle boven een vorige recordhoogte sloot, er een langdurige rally ontstond. Daarna zakte bitcoin niet meer terug naar het prijsniveau van voor de rally.
Nog een positief signaal is de dagelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD). Deze technische indicator volgt de trends op de markt. De MACD vormde onlangs een bullish crossover, wat kan wijzen op mogelijke verdere stijgingen.
De vorige keer dat dit werd waargenomen tijdens de huidige cyclus steeg bitcoin binnen drie weken ongeveer met 50%. Mocht dit weer gebeuren dan zien we BTC wellicht aan het einde van augustus boven de $17.000 staan.
Eerst moet bitcoin echter de dalende trendlijn die al sinds 27 juni weerstand biedt, doorbreken. Die lijn ligt op dit moment ongeveer op $11.950. De komende uren gaat duidelijk worden wat de richting van de koers voor de komende dagen zal zijn.
Afgelopen maandag verscheen de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David. Heb je die gemist? Lees dan hier alsnog zijn visie en verwachting!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie