Timo Bult Timo Bult
23/05/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2019 06:00

Analist: Zolang bitcoin (BTC) geen nieuwe ATH bereikt blijft verre koersdaling mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist Zolang bitcoin BTC geen nieuwe bereikt blijft verre koersdaling mogelijk

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Analisten roepen het al een tijdje: Bitcoin (BTC) is in een bullmarkt terecht gekomen! Dit zou volgens de eeuwige bitcoin bull Tom Lee, CEO van Fundstrat, blijken uit de manier waarop bitcoin de Bitstamp crash absorbeerde, de waarde van de Misery Index die tot boven de 89 is gestegen en het toenemende aantal transacties op de blockchain. Genoeg reden om te denken dat de crypto winter toch echt voorbij is. Toch moeten we volgens crypto-analist Leah Wald een slag om de arm houden.
Wald gelooft namelijk in de Hyperwave-theorie. Deze theorie werd ontwikkeld door Tyler Jenks die het succesvol toe wist te passen op bijvoorbeeld de Dotcom zeepbel en de groei van de Japanse economie. Volgens de theorie zakt een activa-klasse die op een parabolische manier tot grote hoogtes stijgt weer terug tot het prijsniveau van waar het de stijging begon.
Wald ging eerder nog een weddenschap aan met crypto-analist Filb Filb. Ze geloofde namelijk dat bitcoin gezien het dalend trendkanaal waarin de crypto zich op dat moment bevond, eerder terug zou zakken naar de $1.500 dan dat het naar de $6.500 zou stijgen. Ze verloor deze weddenschap uiteindelijk en moest daardoor 1 BTC aan Filb Filb betalen.


Deze weddenschap ging ze onder andere aan op basis van de Hyperwave-theorie. En ook al verloor ze deze weddenschap, volgens haar is de theorie nog steeds van toepassing. Als voorbeeld gebruikt ze de prijsbewegingen van suiker:


De waarde van suiker steeg tussen 1972 tot 1985 in rap tempo naar een hoog niveau. Vanaf 1974 werd deze stijging parabolisch waarna het uiteindelijk weer ver terugzakte. Het zakte zelfs terug tot dichtbij de basislijn vanwaar de trend begon.
Vervolgens wist de koers toch weer te stijgen tot dichtbij de all-time high van de suikerwaarde, maar wist dit prijsniveau niet meer aan te tikken. Uiteindelijk zakte de prijs ver terug tot zelfs onder de basislijn van de trend.
Op basis van deze theorie zegt Wald dat zolang bitcoin zijn all-time high niet weet te overstijgen, het een mogelijkheid blijft dat bitcoin tot misschien wel de $1.000 terugzakt:

De suikerprijs kwam dichtbij het prijsniveau van Fase 1, en kwam in de buurt van het ATH-territorium, voordat het terugzakte naar Fase 1. Alleen omdat de trend bullish wordt, wordt het HW Fase 1-doel niet ongeldig verklaard tot een nieuwe ATH is bereikt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie