Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Analist: Zolang bitcoin (BTC) geen nieuwe ATH bereikt blijft verre koersdaling mogelijk

Analisten roepen het al een tijdje: Bitcoin (BTC) is in een bullmarkt terecht gekomen! Dit zou volgens de eeuwige bitcoin bull Tom Lee, CEO van Fundstrat, blijken uit de manier waarop bitcoin de Bitstamp crash absorbeerde, de waarde van de Misery Index die tot boven de 89 is gestegen en het toenemende aantal transacties op de blockchain. Genoeg reden om te denken dat de crypto winter toch echt voorbij is. Toch moeten we volgens crypto-analist Leah Wald een slag om de arm houden.

Wald gelooft namelijk in de Hyperwave-theorie. Deze theorie werd ontwikkeld door Tyler Jenks die het succesvol toe wist te passen op bijvoorbeeld de Dotcom zeepbel en de groei van de Japanse economie. Volgens de theorie zakt een activa-klasse die op een parabolische manier tot grote hoogtes stijgt weer terug tot het prijsniveau van waar het de stijging begon.

- Advertentie -

Wald ging eerder nog een weddenschap aan met crypto-analist Filb Filb. Ze geloofde namelijk dat bitcoin gezien het dalend trendkanaal waarin de crypto zich op dat moment bevond, eerder terug zou zakken naar de $1.500 dan dat het naar de $6.500 zou stijgen. Ze verloor deze weddenschap uiteindelijk en moest daardoor 1 BTC aan Filb Filb betalen.

Deze weddenschap ging ze onder andere aan op basis van de Hyperwave-theorie. En ook al verloor ze deze weddenschap, volgens haar is de theorie nog steeds van toepassing. Als voorbeeld gebruikt ze de prijsbewegingen van suiker:

De waarde van suiker steeg tussen 1972 tot 1985 in rap tempo naar een hoog niveau. Vanaf 1974 werd deze stijging parabolisch waarna het uiteindelijk weer ver terugzakte. Het zakte zelfs terug tot dichtbij de basislijn vanwaar de trend begon.

Vervolgens wist de koers toch weer te stijgen tot dichtbij de all-time high van de suikerwaarde, maar wist dit prijsniveau niet meer aan te tikken. Uiteindelijk zakte de prijs ver terug tot zelfs onder de basislijn van de trend.

Op basis van deze theorie zegt Wald dat zolang bitcoin zijn all-time high niet weet te overstijgen, het een mogelijkheid blijft dat bitcoin tot misschien wel de $1.000 terugzakt:

De suikerprijs kwam dichtbij het prijsniveau van Fase 1, en kwam in de buurt van het ATH-territorium, voordat het terugzakte naar Fase 1. Alleen omdat de trend bullish wordt, wordt het HW Fase 1-doel niet ongeldig verklaard tot een nieuwe ATH is bereikt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.324,02 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.324,02 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...