Rico Engelbarts
03/08/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2018 18:00

Analyse: Bitcoin zal dit jaar geen grote stijgingen laten zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Het is mogelijk dat de Bitcoin-prijs een bodem heeft gevonden, maar dat betekent nog niet dat het voor het einde van het jaar een nieuw hoogterecord zal bereiken. Dat meldt Tuur Demeester, econoom en Bitcoin-handelaar in een betoog op Medium dat op 2 augustus gepubliceerd werd.
De markt heeft meer tijd nodig om de historische rally van 36 maanden op te nemen, die de prijs van Bitcoin (BTC) van minder dan $250 tot net onder de $20.000 bracht eind vorig jaar:

Deze vorige rally was een kolossale, historische zet. Zelfs in seculiere bull markten heeft het collectief van economische actoren tijd nodig om de informatie op te nemen die is ingebed in haar karakteristieke high volume rallies.

Demeester denkt dat men zich 2018 zal herinneren als een “shakeout year”: een “markt van citroenen” in altcoins, regelgevers die het proberen bij te houden en infrastructurele groeipijnen. Dit baseert hij op verschillende factoren, waarvan het steeds concurrerendere mining-landschap bij een dalende BTC-prijs er één van is. Hij schat dat BTC-miners sinds januari een winstdaling van 90% hebben ervaren en voor een “aanzienlijk deel” verantwoordelijk zijn voor de verkoopdruk op de markt.


Tegelijkertijd rapporteren verkopers een daling van 50% in het volume van cryptocurrency, of meer specifiek in Bitcoin-transacties in vergelijking met vorig jaar. Dit duidt er volgens Demeester op dat mensen hun cryptocurrencies achter de hand houden (HODL’en) in afwachting van de volgende rally, of dat steeds minder mensen bereid zijn ermee te experimenteren.
Demeester benadrukte in het rapport nog dat een ETF-goedkeuring, zelfs als deze vertraging oploopt, een “huge deal” zou zijn omdat het Bitcoin toegankelijk zou maken voor retailbeleggers:

Nadat de eerste goud-ETF in 2004 in het leven werd geroepen, steeg de goudprijs met 350% (en die is nog altijd 200% hoger). De rally van 2017 heeft ook een vlaag aan ondernemingsactiviteiten op de Bitcoin-infrastructuur geïnitieerd en de belofte van gevestigde banken, brokers, betalingsverwerkers en aanbieders van securities (effecten) die met eigen solutions aankomen, trekt de aandacht van waardebeleggers.

Op basis van zijn analyses concludeert Demeester, die op de lange termijn bullish blijft over BTC, dat de Bitcoin-prijs in het beste geval een zijwaartse beweging maakt gedurende de rest van 2018 en zelf een dalend traject zou kunnen hervatten voordat het uiteindelijk in 2019 of nog later weer zal herstellen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie