Timo Bult Timo Bult
09/11/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 19:15

Apple CEO Tim Cook heeft crypto, gaat Apple bitcoin (BTC) kopen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple CEO Tim Cook heeft crypto, gaat Apple bitcoin (BTC) kopen

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Nu de cryptomarkt is uitgegroeid tot een enorme markt en investeerders er eigenlijk niet meer omheen kunnen, zijn vele ogen gericht op de grote bedrijven. Gaan zij bitcoin (BTC) kopen en helpen zij daarmee crypto naar het volgende stadium? Dat Tesla en MicroStrategy bitcoin hebben is geen geheim. Maar wat enigszins als een verrassing kwam, was dat Apple CEO Tim Cook blijkbaar ook crypto heeft!

De Apple CEO bevestigde dit tijdens de DealBook Online Summit van the New York Times. Daar zei hij crypto te bezitten als “onderdeel van een gediversifieerd portfolio.” Echter zal Apple zelf in ieder geval niet in de nabije toekomst in crypto gaan investeren.

“Ik denk niet dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen. Als ze dat willen, kunnen ze op andere manieren direct in crypto investeren.”

Ook zal ’s werelds op een na grootste bedrijf, na Microsoft, crypto “in de nabije toekomst” niet als betaalmiddel gaan accepteren. Tesla deed dit wel even maar zag hier later vanaf na zorgen omtrent het verbruik en de uitstoot van het Bitcoin-netwerk.

Maar Cook bezit dus zelf wel crypto. Hij bevestigde dit na een vraag over het investeren in bitcoin en ethereum. “Ik ben al een tijdje geïnteresseerd en heb er onderzoek naar gedaan, ik vind het interessant.”

Toch is het enigszins opvallend te noemen dat Apple dit niet doet. Waar veel investeerders en bedrijven bitcoin aanhouden als bescherming tegen inflatie, houdt Apple liever $200 miljard aan cash aan. Deze geldberg wordt door inflatie steeds minder waard.

Afgelopen zomer noemde Apple medeoprichter Steve Wozniak Bitcoin nog een “wiskundig wonder.” Volgens hem is BTC zelfs een beter oppotmiddel dan goud. Wozniak is echter niet meer actief bij Apple en zal dus geen invloed uit kunnen oefenen op de koers van het bedrijf.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie