Rico Engelbarts
05/10/2018 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2018 18:48

Argentinië installeert in tijden van crisis berg aan Bitcoin-geldautomaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
argentinie_installeert_in_tijd_van_crisis_berg_aan_bitcoin_geldautomaten

Foto: Connie Guanziroli/Shutterstock

Argentinië wil tegen het einde van het jaar 30 nieuwe geldautomaten voor Bitcoin klaar hebben voor gebruik als respons op de economische crisis in het land.
Athena Bitcoin, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in cryptocurrency-geldautomaten gaat deze 30 nieuwe automaten binnenkort in Argentinië installeren. Het bedrijf had vorige maand al twee Bitcoin-automaten in de hoofdstad Buenos Aires geplaatst.
De Odyssey Group, tevens een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in crypto-automaten, geeft aan tegen het einde van 2018 150 Bitcoin-geldautomaten te willen installeren in Argentinië en nog eens 1.600 tegen het eind van 2019. De Odyssey Group geeft aan dat zij verwacht dat 80% van de eerste 150 automaten begin 2019 operationeel zal zijn.
Argentinië begint cryptocurrencies steeds meer te omarmen terwijl het land kampt met een economische crisis zit. De peso, de Argentijnse fiat-valuta, is 50% waarde gedaald dit jaar. Argentinië volgt hiermee Venezuela op dat ook in een economische crisis zit en begonnen is met het omarmen van cryptocurrencies.
Athena Bitcoin heeft al 12 Bitcoin-automaten staan in Columbia. Dante Galeazzi, operationeel manager bij Athena Bitcoin, zegt het volgende:

Tegenwoordig groeien de geldautomaten met cryptocurrency in de wereld exponentieel. In Argentinië waren er geen commerciële geldautomaten en het idee was om als eerste de markt te veroveren. Met valuta devaluaties zagen we een piek in Bitcoin-transacties. We zien dat als een waarborg voor [de peso’s] waarde, evenals een mogelijkheid om in de markt te investeren.

De crypto-geldautomaten zullen eerst alleen Bitcoin (BTC) ondersteunen, maar Athena Bitcoin wil daar uiteindelijk ook andere cryptocurrencies als Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) aan toevoegen.
Zowel Athena Bitcoin als de Odyssey Group hebben aangegeven dat zij ook in andere Zuid-Amerikaanse landen als Chili, Mexico en Brazilië willen gaan uitbreiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie