Simon Bosch Simon Bosch
27/10/2022 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 11:08

ARK-CEO Cathie Wood kocht bitcoin op $250, maar verkocht nooit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ARK-CEO Cathie Wood kocht bitcoin op $250, maar verkocht nooit

Foto: rhendrikdwenz / Shutterstock.com

De wereld van Bitcoin (BTC) en crypto is mensen die op zoek zijn naar een gestaag rendement niet zo goed gezind. De activaklasse is volatieler dan welke andere dan ook, daarom zijn stijgingen en dalingen van 50% in een enkele week de gewoonste zaak van de wereld. Maar als je investeert voor de lange termijn kun je een hoop van deze zorgen mogelijk wegnemen. Dat is precies wat ARK Invest-CEO Cathie Wood heeft gedaan.

Dutch Blockchain Days 2024: Het Nederlandse evenement voor crypto in Amsterdam
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cathie Wood investeerde vroeg in bitcoin

Wood verscheen vorige week in de What Bitcoin Did-podcast van Peter McCormack. Hier vertelde ze hoe ze bitcoin heeft ontdekt. Bij een voormalig werkgever praatte ze al in 2011 met collega Brett Winton over bitcoin – nog maar een paar jaar nadat Satoshi Nakamoto’s whitepaper online verscheen.

Vervolgens begon ze in 2014 met ARK Invest, waar ze vier portfolio’s beheerde – genomica, robotica, energie-opslag en ‘het internet van de toekomst’. In laatstgenoemde paste het Bitcoin-netwerk. Bitcoin kan volgens haar de drie rollen van geld vervullen, omdat het netwerk is gebaseerd op harde regels.

In die tijd had de Amerikaanse centrale bank 4,5 biljoen dollar gecreëerd. De theoretisch haalbare marktwaarde van BTC was daardoor op dat moment dus al 4,5 biljoen. Op het moment staat de teller op 5,5 miljard dollar.

Wood verklaarde dat ze al haar eerste investering in bitcoin heeft gedaan toen de prijs nog rond de 250 Amerikaanse dollar hing. Vermoedelijk betekent dat dat ze rond 2015 heeft gekocht. Ze investeerde toen 100.000 dollar, bij de huidige BTC-prijs zo’n zo’n 8,3 miljoen dollar waard moet zijn.

Advertentie

Wood verkocht BTC-investering nooit

Verkopen heeft ze nooit gedaan. Stomweg niet verkopen was in dit geval dus een uitstekende handelsstrategie, ondanks dat de volatiliteit van BTC enorm was.

Toch was het voor het ARK-fonds voor internettechnologie niet gemakkelijk om in bitcoin te investeren. ETF’s zoals de ARK-fondsen mogen van beleidsmakers namelijk alleen maar effecten hebben. Maar gelukkig bestond Grayscale al, dat instituten in staat stelt om via het Bitcoin Investment Trust blootstelling te hebben aan BTC. Zo was ARK alsnog in staat om te investeren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie