Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
14/10/2022 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 12:04

ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

Foto: Nedrofly/Shutterstock

Volgens Yassine Elmandjra, analist bij Ark Investment Management, zal een bitcoin (BTC) in de toekomst meer dan $1 miljoen waard zal zijn. 

Cathie Wood, fondsbeheerder bij Ark, voorspelde eerder dit jaar dat ’s werelds grootste cryptocurrency tegen 2030 de top van $1 miljoen per munt zou bereiken. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meer dan $1 miljoen per bitcoin

Bitcoin en de crypto markt hebben betere dagen gekend. De afgelopen maanden is de bitcoin koers flink gedaald. Investeerders lijken minder enthousiast om in te stappen vanwege de aanhoudende negatieve economische situatie.

Tijdens een interview met Bloomberg verdedigde Elmandjra de eerdere voorspelling van Cathie Wood. 

“Als we naar het potentieel van bitcoin kijken, segmenteren we het over verschillende use cases. Alles van het concurreren als een digitale store of value, tot een afwikkelingsnetwerk, tot een verzekeringspolis tegen willekeurige inbeslagname van activa. Als je elke use case op elkaar stapelt, kom je uit op een kans van $28 biljoen, wat neerkomt op meer dan $1 miljoen per bitcoin.”

Elmandjra zei dat er in bitcoin nog heel wat mogelijkheden zijn en herhaalde dat zijn bedrijf verwacht dat elke BTC in de komende jaren meer dan 1 miljoen dollar zal opbrengen. 

Hij wees ook op het beperkte aanbod van 21 miljoen bitcoin-munten en het gedecentraliseerde karakter ervan, waardoor het kan concurreren met centrale banken en fiat munten.

Elmandjra’s langetermijnvisie voor bitcoin blijft bullish

Ark’s $7,1 miljard Innovation ETF (ticker ARKK) heeft geen goed jaar achter de rug. Het bleef dinsdag hangen bij het laagste slotniveau sinds maart 2020. Het fonds is in 2022 62% gedaald omdat het wereldwijde risicosentiment verslechterd, vergeleken met een daling van 24% in de S&P 500.

Volgens Elmandjra, als we naar BTC kijken als een “strategische asset, dat concurreert met centrale banken en fiatvaluta’s,” bevindt het zich in een “wapenwedloop” om een actief te zijn dat onafhankelijk is van het traditionele financiële systeem.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie