Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
14/10/2022 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 12:04

ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

Foto: Nedrofly/Shutterstock

Volgens Yassine Elmandjra, analist bij Ark Investment Management, zal een bitcoin (BTC) in de toekomst meer dan $1 miljoen waard zal zijn. 

Cathie Wood, fondsbeheerder bij Ark, voorspelde eerder dit jaar dat ’s werelds grootste cryptocurrency tegen 2030 de top van $1 miljoen per munt zou bereiken. 

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer dan $1 miljoen per bitcoin

Bitcoin en de crypto markt hebben betere dagen gekend. De afgelopen maanden is de bitcoin koers flink gedaald. Investeerders lijken minder enthousiast om in te stappen vanwege de aanhoudende negatieve economische situatie.

Tijdens een interview met Bloomberg verdedigde Elmandjra de eerdere voorspelling van Cathie Wood. 

“Als we naar het potentieel van bitcoin kijken, segmenteren we het over verschillende use cases. Alles van het concurreren als een digitale store of value, tot een afwikkelingsnetwerk, tot een verzekeringspolis tegen willekeurige inbeslagname van activa. Als je elke use case op elkaar stapelt, kom je uit op een kans van $28 biljoen, wat neerkomt op meer dan $1 miljoen per bitcoin.”

Elmandjra zei dat er in bitcoin nog heel wat mogelijkheden zijn en herhaalde dat zijn bedrijf verwacht dat elke BTC in de komende jaren meer dan 1 miljoen dollar zal opbrengen. 

Hij wees ook op het beperkte aanbod van 21 miljoen bitcoin-munten en het gedecentraliseerde karakter ervan, waardoor het kan concurreren met centrale banken en fiat munten.

Elmandjra’s langetermijnvisie voor bitcoin blijft bullish

Ark’s $7,1 miljard Innovation ETF (ticker ARKK) heeft geen goed jaar achter de rug. Het bleef dinsdag hangen bij het laagste slotniveau sinds maart 2020. Het fonds is in 2022 62% gedaald omdat het wereldwijde risicosentiment verslechterd, vergeleken met een daling van 24% in de S&P 500.

Volgens Elmandjra, als we naar BTC kijken als een “strategische asset, dat concurreert met centrale banken en fiatvaluta’s,” bevindt het zich in een “wapenwedloop” om een actief te zijn dat onafhankelijk is van het traditionele financiële systeem.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie